Jeżyna Ogórecznik Głupiec
Jeżyna Ogórecznik głupiec może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 277 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jeżyny, śmietanę, kwiaty ogórecznika i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj BlackBerry Fool, BlackBerry Fool, oraz BlackBerry Fool z Calvadosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do przykrytego pojemnika włożyć gęstą śmietanę i kwiaty ogórecznika i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny i do 24 godzin. W misce połącz 2 szklanki jeżyn z sokiem z limonki i imbirem i pozwól im zaparzać przez taką samą ilość czasu, jak krem.
Mieszankę jeżyn rozgnieść ręcznie lub w robocie kuchennym.
Przecedzić krem z ogórecznika przez sitko o drobnych oczkach i wyrzucić cząstki stałe.
Połącz z cukrem cukierniczym w misce miksera i ubijaj na średniej prędkości przez 5 minut lub aż śmietana będzie miękka i kędzierzawa, ale jędrna. Zastrzegamy niewielką ilość do dekoracji, w razie potrzeby.
Delikatnie złóż zaciery z jeżyn na krem z ogórecznika. Pozostałe 2 filiżanki jeżyn podzielić między cztery wysokie filiżanki lub szklanki parfait i top z ogórecznika krem jeżyn.
W razie potrzeby udekoruj zarezerwowanym kremem z ogórecznika i kwiatami ogórecznika.
Aby użyć kwiatów ogórecznika, najpierw wyrywaj kwiat z rośliny u podstawy jej łodygi. Następnie umyj i osusz kwiaty, a kciukiem i palcem wskazującym delikatnie szarpnij za jeden z pięciu niebieskich płatków. Niebieski kwiat powinien łatwo oderwać się od owłosionej, zielonej, gwiaździstej torebki.
Przedruk za zgodą gotowania z kwiatami: słodkie i słone przepisy z płatkami róży, bzu, lawendy i innych jadalnych kwiatów przez Miche Bacher; Fotografia przez Miana Jun. Copyright © 2013 by Miche Bacher; fotografie © 2013 by Quirk Productions, Inc. Wydawnictwo: Quirk Books