Jerk Wędzony Kurczak
Jerk wędzony kurczak wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 36 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Jeśli masz Drewno hickory, pomarańcza, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wędzone skrzydełka kurczaka z sosem z sera pleśniowego, Wędzone skrzydełka kurczaka z sosem miodowo-Tamaryndowym, oraz Wędzone Skrzydełka Z Kurczaka Z Pikantnym Miodowo-Tamaryndowym Szkliwem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wycisnąć sok z limonek i pomarańczy; odstawić Skórki cytrusowe.
Połącz sok z cytrusów, cebulę i następne 7 składników w blenderze lub robocie kuchennym; proces aż dobrze wymieszane.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurcząt. Kurczaki opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu z kurcząt. Zaczynając od Jam szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, delikatnie naciskając palce między skórę a mięso.
Umieścić skórki cytrusowe w jamach ciała. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; tuck pod kurczakami.
Umieść kurczaki w dużej plastikowej torbie na suwak.
Wlać mieszaninę soku pod rozluźnioną skórę kurcząt. Zamknąć worek i marynować w lodówce co najmniej 2 godziny, obracając worek od czasu do czasu.
Kawałki hickory moczyć w wodzie od 30 minut do 1 godziny.
Przygotuj węgiel drzewny ogień w palacz mięsa; niech spalić 15 do 20 minut lub do środka węgle są pokryte szarym popiołem.
Umieść nasączone kawałki hickory na węglu.
Wyjmij kurczaki z torby, rezerwując marynatę.
Umieść patelnię na wodę w palaczu; dodaj zarezerwowaną marynatę i gorącą wodę do patelni do 1 cala obręczy.
Umieść kurczaki, piersi bokami do góry, na stojaku w palaczu, pozwalając wystarczająco dużo miejsca między kurczętami do cyrkulacji powietrza. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości. Przykryć pokrywką; gotować 3 godziny lub do momentu zarejestrowania termometru 18
Napełnij miskę z wodą i dodaj węgiel drzewny do ognia w razie potrzeby.
Usuń kurczaki z palacza; odstawić 10 minut.
Usunąć i wyrzucić skórę przed jedzeniem, jeśli jest to pożądane(analiza nie obejmuje skóry).