Jedyny migdałowy
Sole Almondine może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis na pescatarian przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 3,16 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 27 g białka i 24 g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kawałki cytryny, mąkę, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 4 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 48%, to danie jest solidne. Wypróbuj Sole Almondine + cytrynowo-maślankowe puree ziemniaczane, brokuły migdałowe i brokuły migdałowe, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej 4 łyżki masła i oleju na średnim ogniu. Filety panierujemy w mące, następnie w jajku.
Umieść na patelni; smaż, aż lekko się zarumieni, a rybę łatwo rozdrobnisz widelcem, około 2 minuty z każdej strony.
Przełożyć na talerz i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni rozpuść pozostałe masło.
Dodaj migdały, sok z cytryny i wino, jeśli chcesz; przegrzać.
Polej filety i udekoruj cząstkami cytryny.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Podeszwę można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Winnica Raptor Ridge Shea Vineyard Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir]()
Winnica Shea Raptor Ridge Pinot Noir
Muskularne wino z delikatną stroną, ten rocznik Shea przedstawia się aromatami czarnej wiśni, ciemnej śliwki, sarsaparilli, nutą mandarynki i kuszącą mięsistością. Jedwabistość przodu prowadzi do łyku ciemnej wiśni, żurawiny i przypraw. Podwyższone kwasy i mocne taniny zapewniają trwałość i przyciągający uwagę dodatek do Twojej piwnicy. Podawać z: Wędzoną w herbacie piersią z kaczki z wiśniową soją i imbirem marynowaną potrójnie pieczoną szynką z glazurą żurawinową.