Jasne.Galaretka pomarańczowa marmolada
Jasne.Galaretka pomarańczowa marmolada może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 13,3 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 4591 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sody oczyszczonej, masło, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj 30 minut do domowej roboty.JELL Orange Freezer Marmalade, Jasne.Galaretka miodowo-cytrynowa Marmolada, oraz Pomarańczowa marmolada-babeczki Ricotta z lukrem Marmoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Usuń kolorową część skórki z pomarańczy i cytryn za pomocą obieraczki do warzyw.
Pokroić w cienkie plastry.
Peelingi, wodę i sodę wymieszać w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 min., mieszając od czasu do czasu.
Dodaj owoce i sok. Przykryć i dusić dodatkowe 10 min. Zmierz dokładnie 4 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-qt. rondel.
Pektynę wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali; w razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)