Jarmuż Curry z ziemniakami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele indyjskich przepisów, więc dać Curry jarmuż i ziemniaki Galette spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 65 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 237 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 290 fanów. Jeśli masz ziemniaki, mielony imbir, jarmuż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Zupa curry ze słodkich ziemniaków i jarmużu kokosowego, Jarmuż I Feta Galette, oraz Galette z Kabocha Squash & Kale dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Lekko posmaruj 2-ćwiartkowe danie zapiekane.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj curry w proszku, kurkuma, imbir, i pieprz cayenne; wymieszać do herbu.
Dodać jarmuż; przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż jarmuż będzie miękki i zwiędnie, 5 do 10 minut.
Dno przygotowanego naczynia żaroodpornego przykryć warstwą plasterków ziemniaków; na wierzch warstwą mieszanki jarmużu. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Kontynuuj układanie warstw z pozostałymi ziemniakami i mieszaniną jarmużu, kończąc warstwą ziemniaka.
Roztopione masło zalać wierzchnią warstwą ziemniaków.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie i lekko rumiane na brzegach, o 35 protokół.
Posypać serem Cheddar i gotować, aż ser się stopi, 3 do 5 protokół.