Jamie Oliver ' s Summertime Tagliarini
Letnie Tagliarini Jamiego Olivera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis służy 10 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz ser pecorino, orzeszki piniowe, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto rybne Jamie Oliver, Stir-fry Jamiego Olivera, oraz Stek i ciasto Guinnessa-Jamie Oliver dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę orzeszków piniowych rozbijamy na pastę, a następnie przekładamy do dużej żaroodpornej miski z pozostałymi pełnymi orzeszkami piniowymi, skórką z cytryny i sokiem, posiekaną natką pietruszki i oliwą z oliwek. Wymieszać, następnie dodać parmezan i pecorino.
Wskazówka: sos powinien być w miarę grubym myślenie o nim jako o dressingu. Spróbuj go, dzięki czemu można zrównoważyć smaki i upewnij się, że jest dość zingy; jak sos nagrzewa się i topi ser, smak cytrynowy uspokoi.
Umieść duży garnek osolonej wody, aby się zagotować. Usiądź miska sosu na górze, a woda się nagrzejeto zabierze chłód. Gdy woda zacznie się gotować, wyjmij miskę i dodaj makaron do garnka. Makaron gotować zgodnie z instrukcją opakowania; odcedzić, zastrzegając trochę wody do gotowania. Wrzucić makaron z sosem i zastrzeżone wody do gotowania (spróbuj 1/2 szklanki), aby poluzować. Ciepło z makaronu roztopi ser, pozwalając na pokrycie go pięknym sosem.
Wskazówka: jeśli sos okaże się zbyt gęsty, dodaj trochę więcej wody; powinien być niesamowicie jedwabisty, świeży i pachnący. Mieć jeden ostatni smak, aby zrównoważyć smaki.
Dodać parmezan i posypać natką pietruszki; cieszyć się natychmiast.