Kanapka Jambalaya może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 17,63 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 250g białka, 233g tłuszczu i w sumie 4157 kalorii. 283 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest to drogie przepis dla fanów jedzenia Cajun. Mieszanka kiełbasy andouille, łodyg selera, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Jambalaya Sandwich, Jambalaya Sandwich, oraz Chana Masala Sandwich-ciecierzyca Sandwich / Easy Sandwich s.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
W dużym żeliwnym garnku lub patelni do duszenia z grubym dnem na średnim ogniu gotuj boczek, aż będzie chrupiący i tłusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Usuń boczek i odcedź na ręczniku papierowym. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Dodaj wieprzowinę na patelnię z tłuszczem bekonowym i gotuj na średnim lub dużym ogniu, aż wieprzowina zrumieni się ze wszystkich stron, około 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj kiełbasę, cebulę i paprykę. Gotuj, aż cebula będzie przezroczysta. Następnie dodaj kurczaka, seler i czosnek, pietruszkę i 3/4 szklanki posiekanej zielonej cebuli. Gotuj, aż kurczak się ugotuje, jeszcze około 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
7
Dodaj cayenne i dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj wodę, przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Pokrój chleb wzdłuż i wstaw do piekarnika, aby lekko tostował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Nałóż trochę mieszanki wieprzowej na spód chleba, posyp każdą plasterkami sera, zarezerwowanym boczkiem i pozostałą zieloną cebulką i zakończ blatami chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Cajun naprawdę dobrze komponuje się z Sauvignon Blanc, winem różowym i Albarino. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
St. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc
Piękny i jasny, ten Sauvignon Blanc oferuje orzeźwiające aromaty melona spadziowego i zielonego jabłka poparte chłodną mineralnością. Delikatne tropikalne nuty prowadzą do wyraźnego wykończenia owoców pestkowych i cytrusów.