Jamajskie Paszteciki Wołowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać jamajskie paszteciki wołowe spróbować. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 15. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotki, mąka, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Jamajskie Paszteciki Wołowe, Jamajskie paszteciki; wołowina, kurczak lub jagnięcina, oraz Jamajskie pasztety wołowe (Aka pasztety mięsne lub Pastie) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, sól, i curry w misce pracy robota kuchennego, impuls do połączenia.
Dodaj masło lub skrócenie i proces, aż mieszanina wygląda jak drobne okruchy. W misce połączyć wodę, ocet i żółtka.
Dodaj mokrą mieszaninę do miski roboczej i pulsuj, aż powstanie kulka. Przykryj ciasto folią i pozostaw w lodówce na 1/2 godziny.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu, dodać cebulę, szalotki, tymianek i paprykę. Gdy cebula zacznie zmiękać, dodaj mieloną wołowinę, sól i wystarczającą ilość wody, aby ledwo pokryć mięso, gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Dodaj bułkę tartą i wyreguluj solą i pieprzem, pozostaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala.
Ciasto pokroić w 6-calowe okręgi.
2 łyżki nadzienia mięsnego układamy na połowę każdego ciasta.
Brzegi ciasta umyć jajkiem. Złóż ciasto na nadzienie, aby uzyskać kształt półksiężyca i naciśnij, aby uszczelnić.
Umieść paszteciki na pergaminowej blasze i umieść w piekarniku na 25 do 35 minut.