Jamajski Jerk Chicken
Jamaican Jerk Chicken to środkowoamerykański przepis, który serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 275 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za $1.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka do 8 ziela angielskiego, kurczaka, soli przyprawowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 12 godzin i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest tak doskonałe. Pieczony Jerk łosoś z domowej roboty jamajski Jerk przyprawa, Jamajski Jerk Chicken, oraz Jamajski Jerk Chicken są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozbić ziele angielskie tak dobrze, jak to możliwe, za pomocą moździerza i tłuczka. Włóż do robota kuchennego i dodaj sól przyprawową, paprykę, zieloną cebulę, tymianek i 1/2 szklanki wody. Zmiksuj do konsystencji grudkowatych płatków owsianych i wlej do miski.
Natrzyj kurczaka przyprawą jerk i włóż przyprawę jerk między skórę a mięso.
Umieść kawałki kurczaka na patelni i pozostaw marynatę na noc (co najmniej 12 godzin).
Usuń nadmiar przypraw z kurczaka.
Podgrzej grill do wysokiej temperatury (około 350 stopni F), a następnie umieść mięso z kurczaka stroną do dołu, aby kurczak nie przypalił się zbyt szybko. Odwróć kurczaka co 5 do 7 minut, aż skóra uzyska ładny brązowy kolor ze śladami grilla, a następnie co 7 do 10 minut na niższym ogniu, aż będzie ugotowany, łącznie około 40 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165 stopni F.
Pokrój każdą ćwiartkę na 4 do 5 części, aby uzyskać prawdziwe jamajskie wrażenia z szarpnięcia.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris
Jerk Chicken działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Pinot Gris. Będziesz chciał wybrać wina z odrobiną słodyczy, gdy masz do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Podawaj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Możesz spróbować czystego łupka Rieslinga. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Czysty Łupek Riesling]()
Czysty Łupek Riesling
Odświeżający profil smakowy z aromatami brzoskwini, nutami limonki, żywymkwas i nutą minerałów i przypraw.Pięknie komponuje się z potrawami azjatyckimi, pikantnymi potrawami, sushi, rybami, drobiami wieprzowiną.