Jamajski Jerk Chicken

Jamajski Jerk Chicken
Jamaican Jerk Chicken to środkowoamerykański przepis, który serwuje 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 275 kalorii, 24g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za $1.0 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka do 8 ziela angielskiego, kurczaka, soli przyprawowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w około 12 godzin i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest tak doskonałe. Pieczony Jerk łosoś z domowej roboty jamajski Jerk przyprawa, Jamajski Jerk Chicken, oraz Jamajski Jerk Chicken są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozbić ziele angielskie tak dobrze, jak to możliwe, za pomocą moździerza i tłuczka. Włóż do robota kuchennego i dodaj sól przyprawową, paprykę, zieloną cebulę, tymianek i 1/2 szklanki wody. Zmiksuj do konsystencji grudkowatych płatków owsianych i wlej do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Paluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości KęsaPaluszki Mięsne O Smaku Pepperoni), Pokrojone Na Kawałki Wielkości Kęsa
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Natrzyj kurczaka przyprawą jerk i włóż przyprawę jerk między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa JerkPrzyprawa Jerk
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść kawałki kurczaka na patelni i pozostaw marynatę na noc (co najmniej 12 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Usuń nadmiar przypraw z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Podgrzej grill do wysokiej temperatury (około 350 stopni F), a następnie umieść mięso z kurczaka stroną do dołu, aby kurczak nie przypalił się zbyt szybko. Odwróć kurczaka co 5 do 7 minut, aż skóra uzyska ładny brązowy kolor ze śladami grilla, a następnie co 7 do 10 minut na niższym ogniu, aż będzie ugotowany, łącznie około 40 minut lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura kurczaka osiągnie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Pokrój każdą ćwiartkę na 4 do 5 części, aby uzyskać prawdziwe jamajskie wrażenia z szarpnięcia.

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris

Jerk Chicken działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Pinot Gris. Będziesz chciał wybrać wina z odrobiną słodyczy, gdy masz do czynienia z pikantnymi daniami karaibskimi. Podawaj te wina schłodzone, aby były jeszcze bardziej orzeźwiające. Możesz spróbować czystego łupka Rieslinga. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Czysty Łupek Riesling
Czysty Łupek Riesling
Odświeżający profil smakowy z aromatami brzoskwini, nutami limonki, żywymkwas i nutą minerałów i przypraw.Pięknie komponuje się z potrawami azjatyckimi, pikantnymi potrawami, sushi, rybami, drobiami wieprzowiną.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn