Jamajska Zupa Marchewkowa

Jamaican zupa marchewkowa może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury zupy. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, soli i pieprzu, babki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mój mama jamajski sok marchewkowy stylu, Zupa jamajska-wołowina i dynia smak tej zupy. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, oraz Jamaican Squash Soup.
Instrukcje
Zrobić zupę: roztopić masło w dużym, ciężkim rondlu.
Dodać marchew i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i złocisty, o 30 protokół.
Dodaj szalotki, Scotch bonnet, sos sojowy, tymianek, imbir, kminek, ziele angielskie i gałka muszkatołowa i mieszać aż pachnące, o 4 protokół.
Dodać bulion, ziemniaki i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 25 protokół.
Wyjmij zupę z ognia i odstaw na 10 minut, a następnie usuń liść laurowy. Zupę przecedzić partiami w blenderze i włożyć do rondla. Zupę doprawiamy sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.
Dodać gruszki: w średniej misce wrzucić gruszki z sokiem z cytryny. Złóż pietruszkę, ziele angielskie i gałkę muszkatołową. Schłodzić smakołyk.
Zrób chipsy babki: obrać babkę i cienko pokroić ją na przekątnej. Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie.
Dodać połowę plasterków babki i smażyć na umiarkowanym ogniu, aż złoty kolor i chrupiące, o 2 protokół na stronie.
Odcedzić na papierowych ręcznikach podczas smażenia reszty. Tuż przed podaniem doprawić solą.
Podgrzej zupę. Chochla do płytkich misek i udekorować zimną gruszką.
Podawać z chipsami babki.
Dodać do przodu: zupę można schłodzić do 3 dni, a gruszkę smacznie przez 1 dzień. Plantany można smażyć wcześnie w ciągu dnia; podgrzać je w piekarniku.