Jak zrobić sos Butterscotch
Jak zrobić sos Butterscotch jest bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie SOS. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1891 kalorii, 4G białka, oraz 111g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, ekstrakt z wanilii, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 675 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również SOS Maślany, SOS Maślany, oraz SOS Maślany.
Instrukcje
SOS maślany trwa około pół godziny, aby, od początku do końca.
Miej wszystko gotowe do pracy: Po pierwsze, zanim zaczniesz, upewnij się, że masz wszystko gotowe do pracy - śmietanę i brązowy cukier obok patelni, mierzone i czekające. Robienie toffi to szybki proces, który nie może czekać na polowanie na składniki.
Roztopić masło, dodać brązowy cukier: w ciężkim dnie ze stali nierdzewnej 2 quart rondel, roztopić masło na małym lub średnim ogniu. Tuż przed stopieniem masła, dodać cały ciemnobrązowy cukier na raz i mieszać drewnianą łyżką, aż cukier będzie jednolicie mokry.
Mieszaj rzadko: mieszaj rzadko, aż mieszanina zmieni się z wyglądającej ziarnistej do stopionej lawy. Pamiętaj, aby dostać się do narożników garnka i uważnie obserwować, jak zmienia się mieszanka. Zajmie to około 3 do 5 minut.
Zwróć uwagę na teksturę: tuż przed dodaniem kremu karmelizujący brązowy cukier zacznie wyglądać bardziej płynnie, a mniej jak gęsty mokry piasek.
Dodaj śmietanę, gotuj: w tym momencie Dodaj cały krem na raz i wymień łyżkę trzepaczką. Obniżyć ciepło trochę i ubić śmietanę do mieszaniny.
Gdy ciecz jest jednolita, włączyć ciepło z powrotem do medium i ubijać co kilka minut w sumie 10 minut lub aż zarejestruje 107° na termometr cyfrowy lub cukierki.
Pozwól odpocząć, a następnie przenieś do pojazdu magazynującego w celu ostygnięcia: po zagotowaniu cieczy w piecu przez 10 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw na minutę lub dwie przed przeniesieniem do żaroodpornego pojemnika do przechowywania. (Wolę miskę ze stali nierdzewnej lub szkła.) Schłodzić do temperatury pokojowej.
Smak, dodać sól i ekstrakt wanilii do smaku: gdy płyn maślany ma temperaturę pokojową, weź mały smak. Ważne jest, aby wiedzieć, jak smakuje ugotowany brązowy cukier i masło i co się dzieje, gdy przekształcasz tę płaską słodycz w prawdziwy smak toffi.
Wymieszać połowę soli i ekstraktu z wanilii. Spróbuj jeszcze raz.
Dodaj więcej soli i ekstraktu z wanilii, aż do uzyskania cudownego smaku prawdziwej toffi.
Toffi tworzy fantastyczną polewę do lodów.
SOS maślany schłodzić w niereaktywnym pojemniku z ciasno dopasowaną pokrywką dopiero po całkowitym schłodzeniu sosu. Będzie przechowywać przez miesiąc w lodówce, to znaczy, jeśli możesz nie jeść go przez cały czas, gdy ostygnie i zostanie przyprawiony do własnych upodobań.