Jak zrobić domowe Trufle czekoladowe
Jak zrobić domowe Trufle czekoladowe to przystawka, która serwuje 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 2600 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać słodko-gorzką czekoladę, amaretto, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Słodycze dla mojego Cukiereczka-jak zrobić czekoladowe trufle, Trufle Czekoladowe Domowej Roboty, oraz Dzieci mogą zrobić: Trufle czekoladowe z owocami i orzechami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podgrzać śmietanę na wolnym ogniu: w małym, ciężkim rondlu przynieś ciężką śmietanę do ubijania na wolnym ogniu (wymieszaj i zeskrobuj boki łopatką co kilka minut).
Jeśli używasz jednego z innych zalecanych aromatów, wymieszaj go ze śmietaną (i zignoruj wanilię w następnym kroku). Jeśli dodasz miętę lub inne substancje stałe, po gotowaniu śmietany zdejmij z ognia i pozostaw na godzinę. Następnie odcedź ciała stałe, a następnie Przywróć krem do gotowanego na wolnym ogniu i kontynuuj przepis.
Umieść czekoladę w osobnej misce.
Wlać krem na czekoladę, dodać wanilię i odstawić na kilka minut, a następnie mieszać, aż będzie gładka. (Ta czekoladowa baza nazywa się ganache.)
Przechowywać w lodówce przez 2 godziny: pozostawić do ostygnięcia, a następnie umieścić w lodówce na dwie godziny.
Rozwałkować kulki i schłodzić przez noc: użyj łyżeczki do rozwałkowania kulek ganache.
Szybko zwijaj ręce (ponieważ stopi się od ciepła rąk) i połóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Wstawić na noc do lodówki.
Bułka w proszku kakaowym:
Zwinąć w kakao w proszku lub posiekane orzechy i podawać, lub umieścić z powrotem w lodówce do czasu potrzebnego.