Jak zrobić parmezan z kurczaka

Jak zrobić parmezan z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 44g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 2867 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sera provolone, mozzarella, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa grochowa z szalotką, cytryną i parmezanem, Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, oraz Pieczarki marynowane z kapustą, ogoloną marchewką i parmezanem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Umieść piersi kurczaka między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno tłucz kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości 1/2 cala. Kurczaka dokładnie doprawić solą i pieprzem.
Jajka ubić w płytkiej misce i odstawić.
Wymieszać bułkę tartą i 1/2 szklanki parmezanu w osobnej misce, odstawić.
Mąkę umieścić w sitku lub sitku; posypać piersi kurczaka, równomiernie obustronnie.
Pierś z kurczaka zanurzyć w roztartych jajkach.
Przenieść pierś do mieszaniny bułki tartej, naciskając okruchy w obie strony. Powtórz dla każdej piersi. Odstawić panierowane piersi z kurczaka na około 15 minut.
Rozgrzać 1 szklankę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu, aż zacznie migotać. Kurczak gotować na złoty, o 2 protokół z każdej strony. Kurczak zakończy gotowanie w piekarniku.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia i wierzch każdej piersi z około 1/3 szklanki sosu pomidorowego.
Każdą pierś kurczaka warstwą równą ilością sera mozzarella, świeżej bazylii i sera provolone.
Posypać 1-2 łyżki parmezanu i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser będzie rumiany i bąbelkowy, a piersi z kurczaka nie są już różowe w środku, 15 do 20 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).