Jajka Wielkanocne z Masłem Orzechowym
Jajka wielkanocne z masłem orzechowym mogą być właśnie tą przyprawą, której szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 5 g białka i 19 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, okruchów krakersów graham, ekstraktu waniliowego i tłuszczu piekarskiego. Jest idealny na Wielkanoc. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy to Jajka wielkanocne z masłem orzechowym, Zdrowe jajka wielkanocne z galaretką z masła orzechowego i Jajka wielkanocne z masłem orzechowym bez cukru i czekoladą.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło orzechowe, masło i wanilię, aż się połączą. Stopniowo dodawaj cukier cukierniczy i okruchy krakersów. Uformuj mieszaninę w 16 jaj; układać na blaszce wyłożonej woskowanym papierem. Przechowywać w lodówce 30 minut lub do momentu, aż będzie twarde.
W kuchence mikrofalowej rozpuść kawałki czekolady i tłuszcz; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurz jajka w mieszance czekoladowej; pozwolić, aby nadmiar spłynął.
Umieść jajka z powrotem na blachach do pieczenia. Schłodzić 30 minut.
W razie potrzeby udekoruj jajka lukrem.
Odstaw do momentu ustawienia. Przechowywać w szczelnych pojemnikach w lodówce.