Jajka gotowane z kukurydzą, Chorizo, bazylią i grzankami Brioche
Gotowane jajka z kukurydzą, Chorizo, bazylią i grzankami Brioche mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 349 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, szalotki, jajka w koszulce, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jajka gotowane i parmezan na opiekanej Brioche z Pistou, Ratatouille z jajkami gotowanymi i grzankami czosnkowymi, oraz Ratatouille z jajkami gotowanymi i grzankami czosnkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać chorizo w średnim patelni non-stick na średnim ogniu, podrzucając i mieszając od czasu do czasu, aż ostry i tłuszcz renderuje.
Przenieś do wyłożonego ręcznikiem papierowym talerza z rowkiem łyżką, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Dodaj kostki brioche do patelni i zwiększyć ciepło do średniej wysokości. Doprawić solą i pieprzem i gotować, podrzucając i mieszając od czasu do czasu, aż dobrze tosty ze wszystkich stron, o 4 protokół. Chleb będzie trzymać się patelni na początku i być trudne do wrzucenia lub wymieszać, ale rozluźnia się, jak wchłania tłuszcz i gotuje.
Przełożyć na talerz i odstawić.
Dodaj olej do teraz-pusta patelnia i podgrzać na dużym ogniu, aż lekko palenia.
Dodać kukurydzę i wrzucić do herbu z olejem. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, rzucając od czasu do czasu, aż kukurydza zostanie zwęglona w miejscach, o 6 protokół.
Dodaj czosnek, wszystkie białka scallion, i połowa zieleni scallion. Gotować, stale mieszając, aż do aromatycznego, około 30 sekund.
Dodać bulion i masło i gotować, mieszając, aż emulguje i sosy, o 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powrót chorizo na patelnię i mieszać do połączenia. Wymieszać z bazylią, zachowując kilka małych liści do dekoracji.
Podzielić 3/4 mieszanki kukurydzy między cztery małe ciepłe miski lub filiżanki, pozostawiając małą studnię z jednej strony dla jaj.
Do każdej filiżanki dodaj jajka w koszulce. Łyżka pozostałej mieszaniny kukurydzy na i wokół jaj, upewniając się, że ciecz zostanie podzielony równomiernie. Grzanki dziel równomiernie między każdą filiżanką.
Posypać pozostałymi zieleniami szalotki i liśćmi bazylii.
Posypać jajko grubą solą morską.