Jajka gotowane z grzybami na dwa sposoby
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc daj jajka w koszulce z grzybami na dwa sposoby. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 23G białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet z czerwonego wina, gałązki pietruszki z płaskimi liśćmi, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Gotowane Z Pieczarkami I Pomidorami, Jajka gotowane z pieczonymi pomidorami, pieczarkami i szynką, oraz Wino gotowane jajka z chrupiącym brzuchem wieprzowym i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałami w górnej i dolnej części.
Cienko pokroić dwie trzecie grzybów 1/8 cala grubości. Wymieszać z 1/4 szklanki oleju, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, a następnie równomiernie rozprowadzić w 2 dużych 4-stronnych patelniach z blachy. Pieczemy, zmieniamy pozycję patelni i mieszamy grzyby od czasu do czasu, aż cała ciecz wyparuje, a grzyby są złote i chrupiące, 30 do 40 minut.
W międzyczasie pokroić pozostałe grzyby na 1/2-calowe kliny. Natkę pietruszki drobno posiekać z czosnkiem.
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyskuje, a następnie smażyć kliny z 1/4 łyżeczki każdej z soli i pieprzu 1 minutę.
Dodać ocet z czerwonego wina i smażyć 1 minutę. Wymieszać mieszaninę pietruszki i masła i podsmażyć, aż masło się rozpuści. Doprawić solą.
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć.
Przynieś 1 1/4 cala wody do wrzenia w głębokiej dużej patelni lub rondlu z destylowanym octem. Rozbij każde jajko do kubka i wsuń jajko do wody, rozstaw Jajka od siebie. Gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą jędrne, ale żółtka nadal będą płynne, 2 do 3 minut.
W dużej misce wymieszać grzyby i 1/4 łyżeczki prażonego kminku, następnie podzielić na talerze. Jaja wyjmować z płynu kłusowniczego 1 na raz łyżką szczelinową i odcedzić krótko łyżką na papierowych ręcznikach przed przeniesieniem do grzybów.
Skropić olejem i posypać solą morską i pozostałym prażonym kminkiem do smaku.
Jajka nie zostaną w pełni ugotowane.