Jajka gotowane na karczochach z białą śmietaną truflową i pieczarkami

Jajka gotowane na karczochach z białą śmietaną truflową i pieczarkami
Gotowane jajka na dnie karczocha z białą śmietaną truflową i grzybami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby cremino, pieprz, olej truflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajka w koszulce na łóżku ze smażonych grzybów i wiejskiego białego chleba, Trufle Gotowane Jajka I Tosty, oraz Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem).

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z 1 cytryny na pół do miski z zimną wodą, a następnie wrzuć tę samą połowę do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Odciąć łodygę z 1 karczocha, następnie przyciąć 1/4 cala od końca łodygi, aby odsłonić wewnętrzny rdzeń. Przyciąć boki łodygi w dół do bladego wewnętrznego rdzenia, a następnie wcierać drugą połowę cytryny. Wrzuć łodygę do zakwaszonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Odetnij górny cal z tego samego karczocha ząbkowanym nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
4
Wytnij żółte liście 1/2 cala powyżej górnej części karczocha ostrym nożem i wykończ ciemnozielone włókniste części od podstawy i boków karczocha ostrym nożem do parkowania. Spód karczocha natrzeć tą samą połową cytryny, a następnie wrzucić karczoch do zakwaszonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
BazaBaza
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
6
Umieścić 2 ćwiartki wody w garnku 4-quart i ubić mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
GarnekGarnek
7
Ubij w oleju, soli i pozostałej łyżce soku z cytryny i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj karczoch DNA i łodygi i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż tylko przetargu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochyKarczochy
9
Wyjąć karczochy łyżką szczelinową (pozostawić wodę do gotowania w garnku), a następnie wyciąć kawałek 1/4 cala z każdego DNA (zastrzegając ozdoby), aby karczochy stały pionowo. Gdy karczochy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, wyciągnij wszystkie spiczaste wewnętrzne liście i usuń rozmyte Dławiki. Powrót karczochy do wody, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
10
Pokroić zarezerwowane ozdoby i łodygi w cienkie plastry na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
1
Pieczarki cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
2
Śmietanę, pieczarki, ser i 1/2 łyżeczki soli koszernej wymieszać w małym ciężkim rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 szklanki, około 10 minut. Wymieszać z olejem truflowym, pieprzem, solą do smaku i pokrojonymi kawałkami karczocha. Utrzymuj SOS ciepły.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Olej TruflowyOlej Truflowy
KarczochKarczoch
GrzybyGrzyby
SerSer
PieprzPieprz
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Masło dno 2-quart ciężki rondel i dodać 1 1/4 cala wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ocet i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Rozbij 1 jajko do kubka i wsuń do wody. Powtórz z pozostałymi jajkami, rozstaw je od siebie i gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą twarde, ale żółtka nadal będą płynne, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Jajka ugotowane łyżką przekładamy na ręczniki papierowe, odsączamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Odsączyć dno karczocha i umieścić po 1 jajku w każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochyKarczochy
JajkoJajko
5
Przełożyć na talerze i łyżkę sosu nad i wokół jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JajkoJajko
1
* Podawanie jajek z katarem-nie w pełni ugotowanych-żółtka mogą być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą. Poszukaj pasteryzowanych jaj w skorupce. * Karczoch DNA i łodygi mogą być gotowane 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochyKarczochy
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
2
Wylać połowę wody do gotowania i zastąpić zimną wodą (aby zapobiec dalszemu gotowaniu karczochów), a następnie schłodzić karczochy w tej samej wodzie, odsłoniętej. Podgrzać w wodzie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn