Jajka gotowane na karczochach z białą śmietaną truflową i pieczarkami
Gotowane jajka na dnie karczocha z białą śmietaną truflową i grzybami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 513 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby cremino, pieprz, olej truflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajka w koszulce na łóżku ze smażonych grzybów i wiejskiego białego chleba, Trufle Gotowane Jajka I Tosty, oraz Jaja Sardou (jaja gotowane po Nowojorsku z karczochami, szpinakiem i holenderskim jedzeniem).
Instrukcje
Wyciśnij sok z 1 cytryny na pół do miski z zimną wodą, a następnie wrzuć tę samą połowę do wody.
Odciąć łodygę z 1 karczocha, następnie przyciąć 1/4 cala od końca łodygi, aby odsłonić wewnętrzny rdzeń. Przyciąć boki łodygi w dół do bladego wewnętrznego rdzenia, a następnie wcierać drugą połowę cytryny. Wrzuć łodygę do zakwaszonej wody.
Odetnij górny cal z tego samego karczocha ząbkowanym nożem. Zgiąć do tyłu zewnętrzne liście, aż pękną blisko podstawy, a następnie wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż do osiągnięcia bladożółtych liści z bladozielonymi końcówkami.
Wytnij żółte liście 1/2 cala powyżej górnej części karczocha ostrym nożem i wykończ ciemnozielone włókniste części od podstawy i boków karczocha ostrym nożem do parkowania. Spód karczocha natrzeć tą samą połową cytryny, a następnie wrzucić karczoch do zakwaszonej wody.
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Umieścić 2 ćwiartki wody w garnku 4-quart i ubić mąkę.
Ubij w oleju, soli i pozostałej łyżce soku z cytryny i doprowadzić do duszenia.
Dodaj karczoch DNA i łodygi i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż tylko przetargu, 15 do 20 protokół.
Wyjąć karczochy łyżką szczelinową (pozostawić wodę do gotowania w garnku), a następnie wyciąć kawałek 1/4 cala z każdego DNA (zastrzegając ozdoby), aby karczochy stały pionowo. Gdy karczochy są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, wyciągnij wszystkie spiczaste wewnętrzne liście i usuń rozmyte Dławiki. Powrót karczochy do wody, aby utrzymać ciepło.
Pokroić zarezerwowane ozdoby i łodygi w cienkie plastry na sos.
Pieczarki cienko pokroić.
Śmietanę, pieczarki, ser i 1/2 łyżeczki soli koszernej wymieszać w małym ciężkim rondlu i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 1 szklanki, około 10 minut. Wymieszać z olejem truflowym, pieprzem, solą do smaku i pokrojonymi kawałkami karczocha. Utrzymuj SOS ciepły.
Masło dno 2-quart ciężki rondel i dodać 1 1/4 cala wody.
Dodać ocet i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Rozbij 1 jajko do kubka i wsuń do wody. Powtórz z pozostałymi jajkami, rozstaw je od siebie i gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą twarde, ale żółtka nadal będą płynne, 2 do 3 minut.
Jajka ugotowane łyżką przekładamy na ręczniki papierowe, odsączamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Odsączyć dno karczocha i umieścić po 1 jajku w każdym.
Przełożyć na talerze i łyżkę sosu nad i wokół jaj.
* Podawanie jajek z katarem-nie w pełni ugotowanych-żółtka mogą być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą. Poszukaj pasteryzowanych jaj w skorupce. * Karczoch DNA i łodygi mogą być gotowane 1 dzień wcześniej.
Wylać połowę wody do gotowania i zastąpić zimną wodą (aby zapobiec dalszemu gotowaniu karczochów), a następnie schłodzić karczochy w tej samej wodzie, odsłoniętej. Podgrzać w wodzie przed podaniem.