Smażone Tacos z awokado (Tacos de aguacate rebosado)

Smażone Tacos z awokado (Tacos de aguacate rebosado)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj smażonych Tacos z awokado (Tacos de aguacate rebosado). Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz jędrne dojrzałe awokado, piwo, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), Smażone Tacos Z Awokado, oraz Smażone Tacos Z Awokado.

Instrukcje

1
Podgrzać olej w garnku 4-quart lub woku, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 182°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Wrzucić piwo do szerokiej miski i wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść mąkę w innej szerokiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Pokrój każdą ćwiartkę awokado na 3 długie kliny i wsadź kliny najpierw do piwa, a następnie delikatnie włóż je do mąki, aby płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PiwoPiwo
5
Przenieść około 6 plastrów awokado na raz do oleju i smażyć, aż powstanie jasnozłota Skórka, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Smaż więcej plastrów awokado w ten sam sposób, aż wszystkie plastry zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
7
Zrób tacos z 3 plastrami awokado i dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
8
Dodatki: ciepłe tortille z mąki lub kukurydzy, majonez limonkowo-Chipotlowy, posiekana kolendra
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
MajonezMajonez
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
KolendraKolendra
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WapnoWapno
9
Reprinted with permission from Just Tacos by Shelley Wiseman, © 2011 Taunton Press

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Stoltz Organic Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn