Smażone Tacos z awokado (Tacos de aguacate rebosado)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj smażonych Tacos z awokado (Tacos de aguacate rebosado). Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,13 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz jędrne dojrzałe awokado, piwo, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Tacos wołowe z sosem awokado (Tacos de Carne con Salsa de Aguacate), Smażone Tacos Z Awokado, oraz Smażone Tacos Z Awokado.
Instrukcje
Podgrzać olej w garnku 4-quart lub woku, aż termometr o głębokim tłuszczu zarejestruje 182°.
Wrzucić piwo do szerokiej miski i wymieszać z solą.
Umieść mąkę w innej szerokiej misce.
Pokrój każdą ćwiartkę awokado na 3 długie kliny i wsadź kliny najpierw do piwa, a następnie delikatnie włóż je do mąki, aby płaszcz.
Przenieść około 6 plastrów awokado na raz do oleju i smażyć, aż powstanie jasnozłota Skórka, 1 do 2 minut.
Przełożyć do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć. Smaż więcej plastrów awokado w ten sam sposób, aż wszystkie plastry zostaną usmażone.
Zrób tacos z 3 plastrami awokado i dodatkami.
Dodatki: ciepłe tortille z mąki lub kukurydzy, majonez limonkowo-Chipotlowy, posiekana kolendra
Reprinted with permission from Just Tacos by Shelley Wiseman, © 2011 Taunton Press