Jajka faszerowane z wędzonym łososiem i serem ziołowym
Faszerowane jajka z wędzonym łososiem i serem ziołowym mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ser do smarowania czosnkiem i ziołami, jajka, łosoś lox i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Jajka Faszerowane Łososiem Wędzonym, Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kawiorem, oraz Bajgle z łososiem wędzonym i serem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 2-quart, umieścić jajka w jednej warstwie. Przykryć zimną wodą co najmniej 1 cal nad jajami. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić 20 minut; spuścić. Natychmiast przepuść zimną wodę nad jajami lub umieść je w lodowatej wodzie, aż do całkowitego ostygnięcia.
Jajka obrać; pokroić na pół wzdłuż. Wyjąć żółtka i umieścić w małej misce. Żółtka rozgnieść widelcem. Wymieszać z majonezem i serem.
Rezerwy 2 plastry łososia do dekoracji. Grubo posiekać pozostałego łososia; złożyć na mieszaninę żółtkową. Białka wypełnić mieszanką żółtkową, lekko usypując. Ułóż na naczyniu do serwowania.
Pokrój łososia reserved w poprzek na paski o szerokości 1/2 cala, przycinając do długości około 1 cala. Luźno zwinąć kawałki łososia w kształt różyczki.
Umieść 1 różyczkę na każdym jajku.