Jajka Benedykta Florentyna z kremowym sosem maślanym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, czosnek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Benedykt Florentyna, Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim z brązowym masłem, oraz Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, umieść skrobię kukurydzianą na górze podwójnego kotła.
Połącz 1/2 szklanki wody, maślankę i 2 jajka, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do skrobi kukurydzianej; dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu, aż masa osiągnie 160 (około 7 minut), ciągle mieszając. Wymieszać z klarowanym masłem i 1/2 łyżeczki soli.
Zdjąć z ognia. Przykryć i ogrzać.
Aby przygotować jajka, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund, często mieszając.
Połącz 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, białka i 4 jajka, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj na patelnię; gotować 5 minut lub aż zestaw, mieszając od czasu do czasu.
Umieść szpinak w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; gotować 4 minuty lub tylko do lekko zwiędłe, często mieszając.
Ułożyć 2 połówki muffinek, pokroić boki w górę, na każdym z 8 talerzy.
Umieść pół kanadyjskiego plasterka boczku na każdej połowie muffinki, a każdą porcję uzupełnij o około 1/4 szklanki szpinaku.
Umieścić około 1/4 szklanki mieszanki jaj na każdej porcji, i góry każdej porcji z około 2 łyżki sosu.
Posypać równomiernie posiekanym świeżym szczypiorkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Uwaga: Analiza Nuritionalna obejmuje masło klarowane.