Jajka Benedykta Florentyna z kremowym sosem maślanym

Jajka Benedykta Florentyna z kremowym sosem maślanym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, czosnek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jajka Benedykt Florentyna, Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim z brązowym masłem, oraz Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, umieść skrobię kukurydzianą na górze podwójnego kotła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
2
Połącz 1/2 szklanki wody, maślankę i 2 jajka, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać mieszaninę jaj do skrobi kukurydzianej; dobrze wymieszać. Gotować na wolnym ogniu, aż masa osiągnie 160 (około 7 minut), ciągle mieszając. Wymieszać z klarowanym masłem i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
SólSól
JajkoJajko
4
Zdjąć z ognia. Przykryć i ogrzać.
5
Aby przygotować jajka, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać czosnek do patelni; gotować 30 sekund, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Połącz 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, białka i 4 jajka, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodać mieszaninę jaj na patelnię; gotować 5 minut lub aż zestaw, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść szpinak w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; gotować 4 minuty lub tylko do lekko zwiędłe, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Ułożyć 2 połówki muffinek, pokroić boki w górę, na każdym z 8 talerzy.
11
Umieść pół kanadyjskiego plasterka boczku na każdej połowie muffinki, a każdą porcję uzupełnij o około 1/4 szklanki szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek KanadyjskiBoczek Kanadyjski
SzpinakSzpinak
12
Umieścić około 1/4 szklanki mieszanki jaj na każdej porcji, i góry każdej porcji z około 2 łyżki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JajkoJajko
13
Posypać równomiernie posiekanym świeżym szczypiorkiem i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
PieprzPieprz
14
Podawać natychmiast.
15
Uwaga: Analiza Nuritionalna obejmuje masło klarowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn