Jajka Benedykta
Jajka po benedyktyńsku mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 555 kalorii, 24g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 967 osób. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić Hollandaise: napełnij dno podwójnego kotła częściowo wodą. Upewnij się, że woda nie dotyka górnej patelni. Doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. W górnej części podwójnego kotła ubijamy żółtka, sok z cytryny, biały pieprz, sos Worcestershire i 1 łyżkę wody.
Dodać roztopione masło do mieszaniny żółtka 1 lub 2 łyżki na raz, ubijając stale żółtka. Jeśli Holenderski zaczyna być zbyt gęsty, dodaj łyżeczkę lub dwie gorącej wody. Kontynuuj ubijanie, aż całe masło zostanie włączone.
Ubij sól, a następnie usuń z ognia.
Umieść pokrywkę na patelni, aby sos był ciepły.
Rozgrzej piekarnik na ustawienie brojlerów. Aby kłusować jajka: napełnij duży rondel 3 cale wody. Doprowadzić wodę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie dodać ocet. Ostrożnie rozbij jajka na gotującej się wodzie i pozwól gotować przez 2 1/2 do 3 minut. Żółtka powinny nadal być miękkie w środku.
Wyjmij jajka z wody łyżką szczelinową i ustaw na ciepłym talerzu
Podczas gdy jaja są kłusownictwo, brązowy boczek na średniej patelni na średnim ogniu i tosty angielskie babeczki na blasze do pieczenia pod brojlerem.
Prażone babeczki posmarować zmiękczonym masłem, a każdą z nich ułożyć plasterkiem boczku, a następnie jajkiem w koszulce.
Umieścić 2 babeczki na każdym talerzu i skropić sosem holenderskim.
Posypać posiekanym szczypiorkiem i podawać natychmiast.