Jagodowy Grunt
Need a wegetariańska przystawka? Jagodowy Grunt może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, mąkę, skórkę cytrynową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagodowy Grunt, Jagodowy Grunt, oraz Brzoskwinia i jagoda grunt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu często mieszaj jagody, 1/3 szklanki cukru, melasę, skórkę cytrynową, sok z cytryny, gałkę muszkatołową, goździki i 1/2 szklanki wody, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, aż jagody uwolniły swoje soki i smaki są mieszane, o 10 protokół.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pozostałą 1 łyżkę cukru. Palcami lub blenderem do ciast natrzeć lub pokroić masło w mieszankę mąki, aż powstanie gruba okruchy.
Dodaj mleko i mieszaj, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto(nie mieszaj).
Do gotującej się mieszanki owoców wrzucić 1/4 szklanki ciasta. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż drewniany szpikulec włożony w środek pierogów wyjdzie czysty, około 15 minut. Ciepłe pierogi i owoce rozłożyć równo na cztery miseczki i w razie potrzeby skropić porcjami śmietaną.