Jagoda i Melon Napoleon
Berry i Melon Napoleon może być tylko przystawką, której szukasz. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 808 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cukier puder, jeżyny, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Lemon Berry Napoleon, Fresh Berry Napoleon, oraz Berry Napoleon z Grand Marnier Sabayon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubijaj śmietanę do uzyskania piany; stopniowo dodawaj cukier puder i wanilię, ubijając aż do uzyskania miękkich pików. Odstawić.
Wyciąć 3 plastry (3/4 cala grubości) z zewnętrznych krawędzi każdego plastra miodu bez cięcia w zagłębieniach. Obrać plastry.
Wytnij 1 rundę z każdego plastra za pomocą okrągłego noża o średnicy 2,5 cala.
Pociąć rund na pół poziomo. Odstawić. Pozostałą część miodu należy zarezerwować na inne zastosowania.
12 truskawek pokroić wzdłuż na pół; pozostałe truskawki pokroić w plasterki.
Łyżka kopiec bitej śmietany w środku każdej porcji naczynia. Ułóż 4 połówki truskawek, pokrój bok w dół, wokół każdego Kopca bitej śmietany. Na wierzch każdego Kopca bitej śmietany nałożyć plaster miodu, maliny i szczyptę bitej śmietany. Wierzch z miodem okrągłym, jeżyny i odrobiną bitej śmietany. Na wierzch wyłożyć plastry miodu, pokrojone w plastry truskawki i bitą śmietanę.
W razie potrzeby udekorować i podawać z sosem z Kantalupy.
Uwaga:dla mniej formalnej prezentacji Wrzuć pokrojone na kawałki owoce z bitą śmietaną i sosem z kantalupy.