Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami

Jagnięcina na szaszłyku z czerwonym winem Rioja vinaigrette i endywia Sałatka z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami
Jagnięcina w szaszłyku z czerwonym winem Rioja Vinaigrette i sałatka z endywii z serem pleśniowym, szynką Serrano i gruszkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 59G białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 12,01 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, majonez, szynkę serrano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 38 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Szaszłyk jagnięcy z pikantnym granatem-Rioja czerwone wino Vinaigrette i miętowo-migdałowy smak, Sałatka z endywia i sera pleśniowego z winegretem sojowo-Sherry, oraz Sałatka z pieczonej gruszki z Endywią, granatem, serem pleśniowym i winegretem z orzechów laskowych.

Instrukcje

1
Zrobić vinaigrette: w średnim niereaktywnym rondlu na dużym ogniu, zmniejszyć wino do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść w blenderze z octem, musztardą i miodem i zmiksuj do połączenia. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Może być przechowywany w lodówce do 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Zrobić jagnięcinę: moczyć 8 bambusowych szaszłyków o długości 6 cali w wodzie przez 2 godziny lub przez noc. W dużej misce, połączyć czosnek, oliwę z oliwek, rozmaryn i jagnięcinę i marynować jagnięcinę 4 do 6 godzin w lodówce. Przygotuj grill lub brojlerów. Na szaszłyki nawleczyć jagnięce kostki i prażoną cebulę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj do rzadkości lub średnio-Rzadkości, około 3 do 4 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść szaszłyki na półmisku i zalej je winegretem Rioja. Można podawać z kuskusem instant zrobionym z wywaru z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
VinaigretteVinaigrette
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
RiojaRioja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1
Wymieszać creme fraiche, majonez, musztardę Dijon, sok z cytryny i olej i doprawić solą i pieprzem. Złożyć w ser pleśniowy i romano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Creme FraicheCreme Fraiche
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
10 Chili Serrano, Z łodygami, Gruby Kotlet10 Chili Serrano, Z łodygami, Gruby Kotlet
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Rozgrzać olej w małej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać szynkę i gotować, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
3
Umieścić endywia i frisee w dużej misce, wrzucić z niektórych dressing i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Podziel zieleninę na cztery talerze i wierzch z szynką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
EndiveEndive
Curly EndiveCurly Endive
ZieloniZieloni
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieścić 3 plasterki gruszki wokół talerza i posypać migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprażone migdały w plasterkachprażone migdały w plasterkach2dojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 caladojrzałe gruszki, Anjou lub Bartlett, połówki, pestki i pokrojone w plasterki o grubości 1/4 cala796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony ser pleśniowypokruszony ser pleśniowy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos Z Sera PleśniowegoSos Z Sera Pleśniowego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicreme fraichecreme fraiche596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMusztarda DijonMusztarda Dijon2(zima)Musztarda DijonMusztarda Dijon2głowyendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiendywia, pokrojona na pół wzdłuż, następnie pokrojona w poprzek na cienkie plasterki227Orzechy dowolne (posiekane)friseefrisee2głowyczosnek obrany i rozgniecionyczosnek obrany i rozgnieciony11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2kilogramyschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkęschab jagnięcy pokrojony w 2-calową kostkę2(zima)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2(zima)1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek32prażona cebula perłowaprażona cebula perłowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2(zima)10 chili serrano, z łodygami, gruby kotlet10 chili serrano, z łodygami, gruby kotlet8gałązki rozmarynugałązki rozmarynu8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz113Orzechy dowolne (posiekane)szynka serrano pokrojona w cienkie plasterkiszynka serrano pokrojona w cienkie plasterki2(zima)olej z orzechów włoskicholej z orzechów włoskich1butelkaCzerwone wino RiojaCzerwone wino Rioja
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 38 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn