Jagnięcina miodowa z sosem jabłkowym

Jagnięcina miodowa z sosem jabłkowym
Jagnięcina z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 4,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Mieszanka cydru jabłkowego, sól i pieprz, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Garnek Crock Honeyed Lamb, Kotlety Jagnięce Marynowane Z Cebulą Miodową, oraz Sos Z Cydru.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć patelnię z folią aluminiową, pozwalając na powieszenie folii z każdej strony patelni, aby stworzyć namiot foliowy, który nie dotknie mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść nogę jagnięciny w wyłożonej folią patelni do pieczenia. Rozgrzać 1/4 szklanki miodu w małym rondlu na małym ogniu, a miód posmarować całą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Posypać solą i czarnym pieprzem do smaku, i umieścić gałązkę rozmarynu na jagnięcinę. Wyciągnij końce folii aluminiowej razem nad jagnięciny, i szczypać końce razem, aby namiot folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuuj pieczenie przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Otwórz folię i piecz dodatkowe 20 minut, aby chrupiące na zewnątrz mięsa. W przypadku średnio rzadkich smażyć, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część odczyta 140 stopni F (60 stopni C.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i połóż na rozgrzanym talerzu, aby odpocząć około 15 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Do rondla wlać kapiele z patelni i owinąć jagnięcinę luźno w folię, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8
Do rondla wlać twardy cydr i 2 łyżki miodu z jagnięcymi kroplami i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż sos zmniejszy się o około połowę, około 10 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki i łyżkę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr TwardyCydr Twardy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn