Jack-o ' - Lantern Cake
Jack-o' - Lantern ciasto może być tylko deser szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 24 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 387 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka mix ciasto, kolor żywności, bogaty & kremowy lukier waniliowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jack-O '- Lantern " tort, Jack-O ' - Lantern, oraz Jack-O ' - Lantern Cupcakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. tłuszcz i mąka 2-ćwiartkowa okrągła zapiekanka lub 2 1/2-ćwiartkowa miska żaroodporna. Dodać 1 ciasto ciasto pudełko zgodnie z zaleceniami na polu.
Piec 1 godzinę 5 minut do 1 godziny 15 minut, lub do wykałaczki włożonej do środka wychodzi czysty. Chłodne 15 minut.
Wyjmij ciasto z zapiekanki; umieść zaokrągloną stronę do góry na stojaku chłodzącym. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Dodać, piec i ostudzić pozostałą mieszankę ciasta przy użyciu tej samej zapiekanki lub miski.
Ostrym nożem ostrożnie pokrój kawałek od góry każdego ciasta, aby uzyskać płaską powierzchnię, na której ciasta zostaną umieszczone razem, tworząc kształt dyni. (Resztki ciasta można zapisać i dodać do innego przepisu, takiego jak budyń lub drobiazg w razie potrzeby.)
W średniej misce, miejsce lukier; odcień z 9 kropli żółty i 6 kropli czerwony kolor żywności, aby pomarańczowy lukier. Na talerzu umieścić 1 ciasto, zaokrągloną stroną w dół.
Rozłóż 2/3 szklanki lukier pomarańczowy na ciasto prawie do krawędzi.
Umieść drugi tort, zaokrąglony bok do góry, na matowym cieście, aby uzyskać okrągły kształt.
Rozłóż cienką warstwę lukru na całe ciasto do uszczelnienia w okruchy. Dla łatwiejszej obsługi, Przechowywać w lodówce lub zamrażać ciasto 30 do 60 minut. Całe ciasto zamrozić z pozostałym lukrem pomarańczowym.
Trim stożek lodów do żądanej wysokości dla łodygi; umieścić do góry nogami na torcie.
Wytnij oczy, nos, usta, winorośl i liście z owocowych bułek przekąskowych.
Umieść na matowym cieście, aby utworzyć twarz. Przechowywać szczelnie przykryty.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.