Jabłkowy Kurczak Solony
Kurczak z solanką jabłkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 699 kalorii, 37g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 4 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet jabłkowy, pieprz, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cydr Jabłkowy Solony Pierś Indyka, Cydr Jabłkowy Solony Pierś Indyka, oraz Kotlety Wieprzowe Solone Z Jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać 2 łyżki soli, 2 łyżki pieprzu, 4 szklanki wody, octu i soku jabłkowego w pojemniku 2 galon.
Dodać kurczaka i pozostawić do marynowania przez 30 minut do 3 godzin w lodówce.
Do mąki dodaj pozostałą 1 łyżkę soli i 1 łyżkę pieprzu, dobrze wymieszaj i przytrzymaj, aż będzie gotowe do usmażenia.
W żeliwnej patelni dodać olej i doprowadzić do 350 stopni F na dużym ogniu.
Kurczaka wyjąć z solanki, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w przyprawionej mące, dobrze pokryć i odkręcić nadmiar. Gdy cały kurczak jest mąka, dodać do oleju, w partiach, i gotować, aż złoty kolor z obu stron, 8 do 9 minut na stronie. Temperatura wewnętrzna musi wynosić 165 stopni, aby dokładnie ugotować.