Jabłkowo-Cynamonowe Tarty Pop
Jabłko-Cynamon Pop Tarts może być tylko poranny posiłek szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 610 kalorii, 7G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, zmielony cynamon, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Masło orzechowe i Jelly Pop Tarts, Mini Tarty Cynamonowo-Jabłkowe, oraz Indywidualne tarty cynamonowo-jabłkowe.
Instrukcje
Mąkę, cukier, cynamon i sól ubić w dużej misce, aż się połączą.
Dodać masło i wrzucić palcami, aż dobrze pokryte w mieszaninie mąki. Używając blendera do ciast lub palców, pokrój lub natrzyj masło na suche składniki, aż zredukujesz je do kawałków wielkości grochu.
Żółtka i mleko ubić w małej misce, aż się połączą.
Dodać mieszaninę mleka jajecznego do mieszanki mąki i wymieszać rękami, aż utworzą się duże grudki. Obróć mieszaninę na powierzchnię roboczą i krótko ugniataj, smarując masło do ciasta piętą dłoni, aż ciasto całkowicie się połączy, około 1 minuty.Ciasto podzielić na 2 równe porcje i uformować w 2 prostokąty. Owinąć szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Tymczasem zrób wypełnienie.Nadzienie jabłkowo-cynamonowe: za pomocą obieraczki do warzyw lub noża do parkowania obrać jabłka i wyrzucić skórkę. Rdzeń jabłka, następnie pokroić je w plastry o grubości 1/4 cala i ponownie na kawałki 1/4 cala.
Połącz wszystkie składniki na średniej patelni na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż cukier się rozpuści i soki jabłkowe zaczną uwalniać, około 5 minut. Kontynuuj gotowanie, aż jabłka po prostu zaczną mięknąć, o 3 minuty więcej.
Rozgrzać piekarnik do 191°. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić.Lekko odkurz powierzchnię roboczą mąką i rozwałkuj 1 porcję ciasta na szorstki prostokąt o wymiarach 12 na 10 cali, obracając ciasto i często odbijając powierzchnię i wałek do ciasta, aby zapobiec przywieraniu ciasta. Za pomocą noża do pizzy lub ostrego noża przycinaj ciasto do prostokąta o wymiarach 10-1/2 na 9 cali.
Pokrój to na 6 równych prostokątów (każdy o szerokości 3 1/2 cala i wysokości 4 1/2 cala). Za pomocą płaskiej szpatułki przenieś prostokąty na przygotowaną blachę do pieczenia, pozostawiając około 2 cale przestrzeni między nimi.
Umieść blachę do pieczenia w lodówce.
Ubić jajko i wodę w małej misce, aż do równomiernego połączenia; odstawić.
Drugą porcję ciasta rozwałkować do takich samych wymiarów jak pierwszą, przyciąć i pokroić w 6 prostokątów. Używając widelca, nakłuj całe ciasto.
Przełożyć 2 łyżki schłodzonych soków jabłkowych do średniej miski i odstawić na polewę; Pozostałe soki odstawić na bok.
Wyjmij blachę do pieczenia z lodówki i posmaruj cienką warstwą myjki jajecznej na każdym prostokącie ciasta. Łyżka około 1 czubatej łyżki nadzienia jabłkowego na każdy prostokąt i rozłóż na równą warstwę, pozostawiając obramowanie 3/4 cala. Na każdy prostokąt nałożyć 1 1/2 łyżeczki pozostałych soków jabłkowych.
Umieść nakłute prostokąty na pokrytych jabłkami prostokątach. Dociśnij krawędzie, aby się przylgnąć, i delikatnie dociśnij wypełnienie, aby lekko spłaszczyć. Za pomocą widelca zanurzonego w mące, zagniataj krawędzie tart.
Piec na złoty kolor, o 23 do 25 protokół.
Umieścić wszystkie składniki w małej misce i ubijać, aż równomiernie połączone. (Może być konieczne dodanie więcej mleka przez 1/2 łyżeczki, jeśli glazura jest zbyt gęsta.) Ustawić stojak z drutu z tartami na nim na blasze do pieczenia. Za pomocą łyżki, skropić około 1 łyżki glazury na każdym cieście.
Niech zestaw przed jedzeniem, o 15 minut.