Jabłko Żurawina Porzeczka Ciasto Kruszonka

Jabłko Żurawina Porzeczka Ciasto Kruszonka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj szarlotki z porzeczką żurawinową. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1389 kalorii, 16G białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś skorupę ciasta, mąkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 540 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciasto jabłkowo-żurawinowo - porzeczkowe z polewą francuską, Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową, oraz Ciasto Z Kruszonką Żurawinowo-Jabłkową.

Instrukcje

1
Obrać i pokroić jabłka: obrać i pokroić jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2
Włóż plastry do miski i posypać je sokiem z cytryny (lub octem jabłkowym), jak pracować, aby je trochę bardziej cierpki (to zintensyfikuje ich smak) i zachować je odbarwiania podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj żurawinę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Moczyć porzeczki w brandy: 
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
5
Umieść brandy i porzeczki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Odstawić na co najmniej godzinę, aż porzeczki będą pulchne. Podczas gdy porzeczki moczą się w brandy, obrać i pokroić jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
7
Zrób polewę streusel: 
8
Wymieszać 1 szklankę mąki i 2/3 szklanki brązowego cukru w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać masło, krojąc je palcami lub blenderem do ciasta, aż mieszanina utworzy małe grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Wrzucić plastry jabłka z cukrem, mąką, skórką, przyprawami, brandy, porzeczkami: w oddzielnej dużej misce wymieszać 1 szklankę białego cukru z 6 łyżkami mąki, skórką pomarańczową, cynamonem, gałką muszkatołową i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Dodać jabłka i żurawinę do mieszaniny cukru i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
13
Dodaj porzeczki i brandy do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
14
Nadzienie jabłkowe włożyć do skorupki ciasta, na wierzch polać polewą streusel: nadzienie stos do ciasta bez ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
15
Posypać nadzieniem. Ustaw ciasto na blasze do pieczenia złapać soki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
16
Piec: 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Piec na Dolnym stojaku, aż soki bubble, 55 do 65 minut. Jeśli ciasto brązowieje zbyt szybko, przykryj luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
18
Ustawić ciasto na stojaku, odkryte, do ostygnięcia przez 2 do 3 godzin.

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Lambrusco Dolce, późne zbiory Riesling i Vin Santo są doskonałym wyborem na ciasto z kruszonką. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Angel Late Harvest Riesling z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Angel Late Harvest Riesling
Angel Late Harvest Riesling
Messina Hof ' s Angel to chrupiące, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona są prawie rodzynkami. Idealny do owoców, serników i lekkich, słodkich deserów czekoladowych.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn