Jabłko Kolaches
Przepis Jabłko Kolaches można zrobić w około 40 minut. Ten hor d ' oeuvre ma 130 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. Mieszanka serka śmietankowego, mielonego cynamonu, cukru cukierniczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 9%, który można poprawić. Podobne przepisy obejmują Morawski Kolaches-Podwójne Wypełnienie Kolaches, Kolachów, oraz Bohemian Kolaches.
Instrukcje
W dużej misce ubij masło i serek śmietankowy na lekką i puszystą masę. Stopniowo dodawaj mąkę i dobrze wymieszaj. Podziel ciasto na dwie porcje; przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny lub do łatwego w obsłudze.
Rozgrzej piekarnik do 400°. W małej misce połącz jabłka i cynamon. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jedną porcję ciasta na 15x9 cali. prostokąt; pokroić na 3 cale. kwadraty.
Umieść łyżeczkę mieszanki jabłek na środku każdego kwadratu. Nałóż dwa przeciwległe rogi ciasta na nadzienie; ściśnij mocno, aby uszczelnić.
Miejsce 2. osobno na niesmażonych blachach do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem i mieszanką jabłek.
Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia DNA. Ostudzić 1 minutę przed wyjęciem z patelni na ruszty.
Połącz składniki lukru; skrop ciepłe kolaches.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Veuve Clicquot Demi-Sec (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Veuve Clicquot Demi-Sec (półbutelka)]()
Veuve Clicquot Demi-Sec (półbutelka)
Demi-Sec jest mieszany głównie z Pinot Noir z Chardonnay i Pinot Meunier a także wina rezerwowe. Likier dexpédition (starannie przygotowany i dozowany 45 g na litr przez naszych enologów) nadaje mu słodszą, ale wciąż bardzo świeżą harmonię. Demi-Sec najlepiej smakuje z deserami. Można go nawet podawać w karafce, nie po to, by go zlać, ale po to, by podziwiać kolor i delikatne bąbelki tego eleganckiego wina.