Irish Root Soup
Przepis Irish Root Soup może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. 256 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, ziemniaków, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guinness Irlandzka zupa cebulowa z irlandzkim cheddarem Croutonem, Zupa Z Rukoli Po Irlandzku, oraz Irlandzka Zupa Ziemniaczana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, por, czosnek, i seler w roztopionym maśle do miękkości, o 10 protokół.
Do garnka wlać 4 szklanki bulionu warzywnego; dodać ziemniaki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować mieszaninę na wolnym ogniu 20 protokół.
Podzielić mieszaninę bulionu na 3 partie z równą ilością płynu i warzyw; odstawić do ostygnięcia na 30 minut.
Wlać 1 partię mieszanki do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj mocno pokrywkę blendera i ostrożnie Uruchom blender; użyj kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree. Powtórz proces z drugą porcją. Powrót puree partii do puli.
Podzielić trzecią partię na dwie równe partie. Puree tylko jedną z dwóch partii przed powrotem zarówno do garnka.
Przynieś 1 szklankę wywaru warzywnego na wolnym ogniu w małym garnku na średnim ogniu. Gotować marchewki na wolnym ogniu do miękkości, 5 do 7 protokół; dodać do puree w garnku.
Wymieszać zieloną cebulę i śmietanę przez puree; kontynuować gotowanie inny 5 protokół.
Doprawić solą i pieprzem; doprawić serem Cheddar.