Irish Root Soup

Irish Root Soup
Przepis Irish Root Soup może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. 256 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, ziemniaków, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guinness Irlandzka zupa cebulowa z irlandzkim cheddarem Croutonem, Zupa Z Rukoli Po Irlandzku, oraz Irlandzka Zupa Ziemniaczana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, por, czosnek, i seler w roztopionym maśle do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Do garnka wlać 4 szklanki bulionu warzywnego; dodać ziemniaki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować mieszaninę na wolnym ogniu 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Podzielić mieszaninę bulionu na 3 partie z równą ilością płynu i warzyw; odstawić do ostygnięcia na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Wlać 1 partię mieszanki do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj mocno pokrywkę blendera i ostrożnie Uruchom blender; użyj kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree. Powtórz proces z drugą porcją. Powrót puree partii do puli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Podzielić trzecią partię na dwie równe partie. Puree tylko jedną z dwóch partii przed powrotem zarówno do garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Przynieś 1 szklankę wywaru warzywnego na wolnym ogniu w małym garnku na średnim ogniu. Gotować marchewki na wolnym ogniu do miękkości, 5 do 7 protokół; dodać do puree w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wymieszać zieloną cebulę i śmietanę przez puree; kontynuować gotowanie inny 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
8
Doprawić solą i pieprzem; doprawić serem Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn