Irish Root Soup

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj irlandzkiej zupy korzeniowej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, sól i mielony pieprz, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Guinness Irlandzka zupa cebulowa z irlandzkim cheddarem Croutonem, Irlandzka Zupa Ziemniaczana, oraz Irlandzka Zupa Ziemniaczana.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę, por, czosnek, i seler w roztopionym maśle do miękkości, o 10 protokół.
Do garnka wlać 4 szklanki bulionu warzywnego; dodać ziemniaki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować mieszaninę na wolnym ogniu 20 protokół.
Podzielić mieszaninę bulionu na 3 partie z równą ilością płynu i warzyw; odstawić do ostygnięcia na 30 minut.
Wlać 1 partię mieszanki do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj mocno pokrywkę blendera i ostrożnie Uruchom blender; użyj kilku szybkich impulsów, aby przenieść mieszaninę przed pozostawieniem jej na puree. Powtórz proces z drugą porcją. Powrót puree partii do puli.
Podzielić trzecią partię na dwie równe partie. Puree tylko jedną z dwóch partii przed powrotem zarówno do garnka.
Przynieś 1 szklankę wywaru warzywnego na wolnym ogniu w małym garnku na średnim ogniu. Gotować marchewki na wolnym ogniu do miękkości, 5 do 7 protokół; dodać do puree w garnku.
Wymieszać zieloną cebulę i śmietanę przez puree; kontynuować gotowanie inny 5 protokół.
Doprawić solą i pieprzem; doprawić serem Cheddar.