Irish Cream-Espresso Crème Caramel
Irish Cream-Espresso Creme Caramel może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 304 kalorie, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do dzień św. Patryka. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowe espresso, jajka, odparowane odtłuszczone mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Irish Cream Espresso & Banana Smoothie, Irish Cream Crème Brûlée, oraz Bailey ' s Irish Cream Crepes With Creme.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 4 minut). Natychmiast wlać do 4 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
Jajka i białko ubić w średniej misce trzepaczką. Wymieszaj 1/2 szklanki cukru, likieru, espresso, sól i mleko. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w kwadratowej patelni do pieczenia 9 cali; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 55 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
W razie potrzeby udekoruj posiekanymi ziarnami kawy.