Inspirowane Koreą Smażone Tofu
Koreański inspirowane smażone Tofu może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 122 kalorie, 13g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mirin, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Inspirowane koreańskim Black-Eyed Peas and Kale Bowl, Punchy Koreański Styl Mapo Tofu, oraz Japchae Koreański makaron szklany z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ocet, mirin, sos sojowy, olej sezamowy, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czerwonej papryki w średniej misce; wymieszaj trzepaczką.
Pokroić Tofu w poprzek na 8 (1/2-cal grubości) plastry. Ułóż tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Góra z kilkoma warstwami ręczników papierowych; góra z żeliwną patelnią lub inną ciężką patelnią.
Usuń Tofu z ręczników papierowych.
Pokrój tofu w (1-calowe) kostki.
Posypać Tofu z pozostałą 1/8 łyżeczka czerwonej papryki.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu na patelnię; smażyć 8 minut lub do chrupkości, ostrożnie zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Wyjmij Tofu z patelni; utrzymuj ciepło.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego na patelni.
Dodaj imbir i zieloną cebulę na patelnię; smażyć 30 sekund.
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund lub tylko do złotego.
Dodać mieszaninę imbiru do mieszaniny octu; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę octu na tofu; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i sezamu.