Indyk z sosem żurawinowo-winogronowym
Indyk z sosem żurawinowo-winogronowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 5G tłuszczu i w sumie 304 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,61 USD za porcję. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka skrobi kukurydzianej, soku pomarańczowego, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 29%. Ten wynik nie jest tak super. Podobne przepisy obejmują Indyk z sosem żurawinowym, Indyk z sosem żurawinowym, oraz Cheeseburgery z indyka z sosem żurawinowym.
Instrukcje
W małym rondelku połącz pierwsze pięć składników, aż będą gładkie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia. Przykryj i wstaw do lodówki.
Spłaszcz indyka do 3/4 cala. grubość.
Połącz olej, pieprz i sól; przetrzyj obie strony indyka.
Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Grilluj indyka pod przykryciem, na bezpośrednim średnim ogniu lub podsmaż 4 cale. od ciepła przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, gdy nie będzie już różowy.
Tuż przed podaniem wymieszaj winogrona z sosem.
Podawaj indyka z sosem żurawinowo-winogronowym.