Indyk z polewą pomarańczowo-miodową
Jeśli masz z grubsza 6 godzin i 40 minut spędzić w kuchni, Indyk z pomarańczowo-miód glazury może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 70g białka, 21g tłuszczu i w sumie 498 kalorii. Za 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 37 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś miód, sól, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Działa dobrze jako raczej niedrogi hor d ' oeuvre. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 84%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kotlety wieprzowe z polewą pomarańczowo-miodową, Burgery Z Indyka Z Pomarańczową Musztardą, oraz Grillowana pierś z indyka z polewą miodowo-jabłkową.
Instrukcje
W małej misce połącz szałwię, sól, pieprz i tymianek; dobrze wymieszaj. Pocierać 2 łyżeczki wewnątrz indyka; odłóż resztę na bok.
Umieść pomarańczę w indyku. Otwory na szpikulec i związać podudzia razem.
Umieść na ruszcie na brytfannie.
Połącz pozostałą mieszankę szałwii z masłem; posmaruj indyka.
Piec bez przykrycia w 325° przez 5-1 / 2 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°, fastrygując co 30 minut. Gdy Indyk zacznie się brązowieć, przykryj lekko folią.
W rondelku połącz pozostałe składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do lekkiego zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając.
Posmaruj indyka. Kontynuuj pieczenie bez przykrycia, 30 minut do 1 godziny dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 185°, od czasu do czasu szczotkując glazurą.
Wyjmij z piekarnika; przykryj i odstaw na 20 minut przed rzeźbieniem. W razie potrzeby zagęścić soki z patelni na sos.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ballatore Rosso Red Spumante. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 8 dolarów za butelkę.
![Ballatore Rosso Red Spumante]()
Ballatore Rosso Red Spumante
Żywy, rubinowy kolor Ballatore Rosso Red Spumante sprawia, że jest to urzekające wino musujące. Zachęcające aromaty przypominające jeżyny i cytrusy tworzą rozkosznie złożony bukiet. Dobrze wyważone i bogate w odmianowy charakter, to wino musujące odświeża, łącząc smaki malin i wiśni, zapewniając chrupiące, czyste wykończenie.Podczas gdy spumantes tradycyjnie smakuje się z deserami, Ballatore Rosso Red Spumante jest eleganckim i świątecznym towarzyszem na każdą okazję.Alkohol: 8.20%