Indyk z polewą jabłkowo-żurawinową to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 84g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, brązowy cukier, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć melasę, można śledzić to danie główne z Melasa Cookie Mix jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Indyk Z Polewą Żurawinową, Indyk Z Polewą Ziołową I Sosem Chardonnay, oraz Herbed Roquefort-Pulpety z indyka Nadziewane glazurą żurawinowo-jabłkową i sałatką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować indyka dzień lub dwa przed pieczeniem: doprowadzić 3 ćwiartki wody, sól, brązowy cukier, nasiona kolendry, anyż, ziarna pieprzu, imbir i czosnek do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia soli i cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Ramię
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zdjąć z ognia i dodać 4 szklanki zimnej wody; schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
Umieścić indyka w dużym pojemniku, zalać go solanką, przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 6 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
4
Wyjąć indyka, dobrze osuszyć i poklepać po całej powierzchni mieloną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra Mielona
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Pozostawić do wyschnięcia w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
6
Przygotuj glazurę: w rondlu na średnim ogniu zagotuj cydr, imbir, żurawinę, chiles, melasę i ocet. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż gruby, ubijając od czasu do czasu, o 30 protokół. Odcedzić szkliwo i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Pierś indyka ułożyć na stelażu na patelni do pieczenia i piec 1 godzinę 10 minut lub do momentu włożenia termometru do uda 155 do 16
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Kontynuuj pieczenie, szczotkowanie szkliwem co 10 minut, aż do brązowego i chrupiącego, o 30 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
10
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 15 minut przed rzeźbieniem. Ewentualnie grilluj indyka: rozgrzej grilla na średnim poziomie z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Płatki Warzywne
11
Ułożyć pierś indyka na chłodniejszej stronie grilla (umieścić patelnię pod rusztem), przykryć i gotować do 165, około 1 godziny 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Smażone Krewetki, Obrane
12
Szczotka z glazury i grilla, odkryte, 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
13
Podgrzać pozostałą glazurę z dowolnymi kapiącymi patelniami w rondlu na średnim ogniu i ubić masło. Pokrój indyka i podawaj z dodatkową glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty