Indyk z farszem orzechowym z porem
Indyk z nadzieniem z orzechów porowych może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 38g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 20 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tymianku, porów, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Spróbuj Farsz Z Pora Dyniowego Z Kiełbasą Z Indyka, Farsz Grzybowo-Porowy, oraz Farsz Grzybowo-porowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Saute pory, cebula, i tymianek w 1/2 masło szklanki na dużej patelni do miękkości.
Mieszankę porów przełożyć do miski, dodać orzechy laskowe i 6 kolejnych składników. Kryj się i wyluzuj.
Usuń podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka pod zimną wodą; osuszyć. Opakowanie około 7 szklanek mieszanki porów do jamy indyka. Tuck nogi pod klapą skóry wokół ogona, lub blisko jamy z szaszłyki, i kratownicy. Wiązać końce nóg z ogonem sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Posmaruj indyka 2 łyżkami masła i umieść, pierś bokiem do góry, na stojaku w patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda. Przykryć folią aluminiową o dużej wytrzymałości i piec w temperaturze 325 przez 2 godziny. Odsączyć i zalać pozostałymi 2 łyżkami masła.
Piec 2 godziny lub do czasu, aż termometr do mięsa zarejestruje 18
Łyżka pozostałej mieszaniny pora do 1-ćwiartowej zapiekanki pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 25 minut.
Podawać z indykiem. W razie potrzeby udekoruj świeżymi owocami i tymiankiem.