Indyk z Ancho Adobo
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Indyk z Ancho Adobo może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 22 i kosztuje $1.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 47g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka ancho chiles, ryż, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pierś Z Indyka Z Rub Ancho, Indyk Z Sosem Ancho-Pomarańczowym, oraz Ancho Chile & Turcja Miski.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć boczek z patelni; odcedzić na ręcznikach papierowych. Wyrzucić kapiele z patelni.
Dodać czosnek, seler, rodzynki, tymianek i 1 szklanka soku pomarańczowego na patelni; wymieszać. Gotować 5 min.; wymieszać z ryżem i boczkiem.
Zdjąć z ognia; schłodzić 15 min.
Usunąć szyję i podroby z ubytków indyka; wyrzucić. Wolne nogi z pozycji schowanej, ale nie przecinają pasma skóry.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w patelni do pieczenia. Stuff indyka z mieszanką ryżu; pędzel z olejem. Pierś luźno przykryć folią, aby zapobiec przerostowi.
Piecz indyka 3 godz. 45 min. W międzyczasie zmiksuj pozostały sok pomarańczowy, sos barbecue, paprykę i oregano w blenderze.
Piecz indyka z 1/3 szklanki mieszanki sosu barbecue; piec, nieosłonięty, 30 min. lub do czasu zakończenia (165F).
Niech Turcja stać 15 min. przed rzeźbieniem. W międzyczasie usuń nadmiar tłuszczu z kapieli z indyka i wlej do rondla; dodaj pozostałą mieszankę sosu barbecue. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając.