Indyk Wędzony Miodem
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Miód wędzony Indyk może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 147 kalorii. Ten przepis służy 54. Mieszanka oleju roślinnego, mesquite zrębki, miód, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Spróbuj Indyk Wędzony Solony Miodem, Indyk solony z miodem i wędzony, oraz Cytrusowy Miód Solony Wędzony Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na duże ciepło. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, użyj około dwukrotności normalnej ilości węgla drzewnego. Zrębki moczyć na patelni z wodą i ustawić obok grilla.
Usuń szyję i podroby z indyka. Opłucz ptaka i osusz.
Umieść na dużej jednorazowej patelni do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj szałwię, zmielony czarny pieprz, sól selerową, bazylię i olej roślinny.
Wlać mieszaninę równomiernie na indyka. Na patelni obrócić stronę piersi indyka i poluzować folią aluminiową.
Umieść patelnię na rozgrzanym grillu. Wrzuć garść zrębków na węgle. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 1 godzinę.
Wrzuć jeszcze 2 garści namoczonych wiórów na ogień.
Mżawka 1/2 miodu nad ptakiem i wymienić folię. Zamknij pokrywę grilla i kontynuuj gotowanie 1 1/2 do 2 godzin lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 180 stopni F (80 stopni C) w najgrubszej części uda.
Odkryj indyka i ostrożnie obróć go do góry na patelni. Podlać pozostałym miodem. Pozostawić indyka odkrytego i gotować 15 minut. Ugotowany miód będzie bardzo ciemny.