Indyk w sosie ziołowym z sosem jabłkowym

Indyk w sosie ziołowym z sosem jabłkowym
Solony indyk w ziołowej skórce z sosem jabłkowym zajmuje od początku do końca około 53 godzin. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 2,97 USD za porcję. To danie główne ma 988 kalorii, 88 g białka i 51 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup tymianek, seler, liście laurowe i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 3419 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 95%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Indyk w solance w ziołowej skórce z sosem jabłkowym, Indyk pieczony w ziołach z sosem jabłkowym i Indyk w przyprawach z sosem cydrowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: sznurek rzeźniczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
1
Połącz wszystkie składniki solanki w dużym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
2
Dodaj indyka i pozostaw go w solance w lodówce na 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1
Wyjmij indyka z solanki na noc przed pieczeniem i dokładnie osusz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana świeża Szałwia Lub Suszone Liście Szałwii, PokruszonaDrobno Posiekana świeża Szałwia Lub Suszone Liście Szałwii, Pokruszona
2
Połącz rozmaryn, szałwię i masło na skórkę ziołową w małej misce. Dopraw do smaku solą koszerną. Wmasuj masło pod skórę indyka i wmasuj je w piersi i nogi. Masło masuj również na zewnątrz skóry. Zwiąż nogi razem nad piersią, aby chronić ją podczas gotowania i pomóc zachować wilgotność i soczystość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości ZapałkiCzerwona Papryka, Pokrojona W Kawałki Wielkości Zapałki
1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia1 (10 Uncji) Pudełko Zamrożonego Groszku, Umieszczone W Durszlaku I Przepłukane Pod Gorącą Wodą W Celu Rozmrożenia
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
9-calowa Skorupa Ciasta, Pieczona9-calowa Skorupa Ciasta, Pieczona
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
1
Cebulę, marchew, seler, czosnek, jabłka, liście laurowe, laskę cynamonu i tymianek włóż do brytfanny i dopraw solą. Ułóż indyka na warzywach i wstaw do lodówki na noc BEZ PRZYKRYCIA! Tak, zgadza się, bez przykrycia. Dzięki temu skóra wyschnie, stanie się naprawdę brązowa i chrupiąca. Upewnij się, że w lodówce w pobliżu indyka nie ma surowej żywności. Indyk po nocy w lodówce jest gotowy do włożenia do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Cynamon I Bita śmietanaOpcjonalnie Cynamon I Bita śmietana
8 Do 12 średnich I Dużych Ziemniaków (około 3 Funtów) Obranych I Pokrojonych Na Kawałki8 Do 12 średnich I Dużych Ziemniaków (około 3 Funtów) Obranych I Pokrojonych Na Kawałki
1 Szklanka Mrożonego Edamame (ze Strąków)1 Szklanka Mrożonego Edamame (ze Strąków)
1/2 W. Mąka Pełnoziarnista1/2 W. Mąka Pełnoziarnista
1 3/4 Funta świeżego Pizzoccheri (makaron Gryczany)1 3/4 Funta świeżego Pizzoccheri (makaron Gryczany)
Kurczak Z Rożna Bez SkóryKurczak Z Rożna Bez Skóry
Zamrożony Groszek Włóż Do Durszlaka I Włóż Pod Gorącą Wodę Do RozmrożeniaZamrożony Groszek Włóż Do Durszlaka I Włóż Pod Gorącą Wodę Do Rozmrożenia
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn1/2 Szklanki Greckiej Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Do Cytryn
6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser6 Bułek Do Hamburgerów Lub Bułek Kaiser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
3
Włóż 2 szklanki bulionu z kurczaka i 1 szklankę cydru jabłkowego na dno brytfanny. Piecz indyka w nagrzanym piekarniku, aż skóra stanie się naprawdę ładna i brązowa, około 40 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F na pozostałą część czasu gotowania. Smażyć indyka mniej więcej co 30 minut i w razie potrzeby dodać więcej bulionu do brytfanny. Gotuj około 17 minut na funt. Gdy indyk nabierze odpowiedniego koloru, przykryj go folią aluminiową, aby nie ściemniał.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
JabłecznikJabłecznik
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
4
Wyjmij indyka z piekarnika, gdy termometr natychmiastowy umieszczony w najgrubszej części indyka zarejestruje temperaturę 160 stopni F. Upewnij się, że termometr nie dotyka kości podczas pomiaru. Gdy indyk osiągnie odpowiednią temperaturę, zdejmujemy go z brytfanny na deskę do krojenia i odstawiamy na co najmniej 30 minut. Przykryj luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok1/2 Uncji Posiekanych Liści Szpinaku (ok
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)(dopracować, Przetworzyć W Robocie Kuchennym)
5
Odcedź wszystkie warzywa nad miską, aby oddzielić je od bulionu/mieszanki. Odrzuć warzywa. Usuń tłuszcz i dodaj go do brytfanny. To jest tłuszcz do zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
6
Postaw brytfannę na 2 palnikach, postaw na małym ogniu i dodaj mąkę. Gotuj, aż mieszanina będzie wyglądać jak mokry piasek, około 4 do 5 minut. Powoli dodaj pozostałą 1 szklankę cydru jabłkowego, pozostały bulion z kurczaka i mieszaninę bulionu i cydru. Gotuj, aż mieszanina zgęstnieje i osiągnie konsystencję sosu. Posmakuj i dopraw do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala1 Funt Okry, Przycięty I Pokrojony W Krążki O średnicy 1/2 Cala
JabłecznikJabłecznik
Słodka Czerwona Papryka, Pokrojona W KostkęSłodka Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę
1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków1 Bochenek (10-3/4 Uncji) Zamrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego I Pokrojonego Na 16 Plasterków
Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)Skórka Z 1 Pomarańczy (usuń Biały Rdzeń)
1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka2 Szklanki Soku Z Patelni Do Pieczenia Indyka
Szybko Rosnące Suche DrożdżeSzybko Rosnące Suche Drożdże
7
Wlać do dzbanka lub miski do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)4 Uncje Sera Ricotta, Temperatura Pokojowa (około 1/2 Szklanki)
8
Pokrój indyka, przełóż na półmisek i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka1/4 Szklanki Rozdrobnionego Białego Mięsa Z Pieczonego Indyka
9
Podziękuj za tak wspaniałego indyka!!!
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 2 średnio Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W53 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn