Indyk Tetrazzini Crisp
Indyk Tetrazzini Crisp może być właśnie amerykańskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 19 g tłuszczu i łącznie 531 kalorii. Ten przepis służy 10 osobom. Za 2,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. 2 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól koszerną, masło, pieprz cayenne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 77% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują chrupiące tetrazzini z indyka, chrupiące tetrazzini z indyka i tetrazzini z indyka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj patelnię o wymiarach 13 na 9 cali sprayem do gotowania na oleju roślinnym.
Makaron gotujemy w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, aż nieco zmięknie, ale nadal nie będzie całkowicie ugotowany. (Makaron wchłonie płyn z sosu po zakończeniu gotowania w piekarniku.)
Odcedzić, przelać zimną wodą, aby przerwać gotowanie, ponownie odcedzić i odstawić.
Rozpuść 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu i dodaj indyka. Gotuj, dzieląc mięso na duże grudki, aż będzie ugotowane, około 10 minut. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Wyjmij mięso łyżką cedzakową, aby odsączyć nadmiar płynu.
Pozwól patelni trochę ostygnąć, następnie dodaj resztę masła i rozpuść je na średnim ogniu.
Dodać mąkę i wymieszać do połączenia.
Ciągle mieszaj, aż mąka się ugotuje, ale nie zrumieni, około 2 minut.
Dodawaj powoli mleko, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
Dodaj bulion z kurczaka, cayenne i gałkę muszkatołową i gotuj, często mieszając, aż mieszanina zacznie gęstnieć, około 5 do 10 minut. Wymieszać z szałwią i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Dodać indyka i makaron, upewniając się, że wszystko jest dobrze pokryte sosem.
Wlać do przygotowanej patelni.
Aby przygotować polewę, wymieszaj bułkę tartą z parmezanem i zwilż ją roztopionym masłem.
Rozłóż równomiernie polewę na tetrazzini, włóż patelnię do piekarnika i piecz, aż wierzch stanie się złotobrązowy, a mieszanina zacznie bulgotać, około 30 minut.
Przed podaniem odstaw na 10 minut.
Tetrazzini i polewą można również wypełnić 8 pojedynczych, natłuszczonych kokilek o masie od 10 do 12 uncji. Upieką się za około 20 minut. Można je zamrozić: upewnij się, że są zimne, a następnie dodaj 1 łyżkę mleka, bulionu z kurczaka lub wody do każdego kokilka. Owiń je dobrze folią spożywczą i włóż do zamrażarki. Zrób dziurę w plastikowym opakowaniu i włóż do kuchenki mikrofalowej podczas rozmrażania na 5 minut, następnie wstaw do mikrofalówki na dużym ogniu przez około 8 do 10 minut lub do momentu, aż tetrazzini będzie gorące i bulgocze.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crisp bardzo dobrze komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.