Indyk Smażony Na Dwa Alarmy
Dwa alarmy głęboko smażony Indyk jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 12 porcjami. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 70g białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz olej z orzeszków ziemnych, indyka, pikantną mieszankę przypraw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Spróbuj Mój ulubiony głęboko smażony indyk {i nawet nie lubię indyka!}, Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony Na Głębokim Tłuszczu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem 5 pierwszych składników.
Usunąć podroby i szyję z indyka i, w razie potrzeby, zarezerwować do innego użycia. Spłucz indyka zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Rub indyka równomiernie z 2 łyżkami. olej roślinny. Rozluźnij i podnieś skórę z piersi indyka palcami bez całkowitego odłączania skóry; rozprowadź jedną czwartą mieszaniny soli równomiernie pod spodem. Ostrożnie wymień skórę.
Posypać dodatkową jedną czwartą mieszaniny soli wewnątrz jamy; wcierać do jamy.
Pozostałą mieszaninę soli równomiernie posypać skórą; wcierać w skórę.
Umieścić indyka na pręcie do smażenia.
Wlać olej z orzeszków ziemnych do głębokiej frytkownicy z propanem, wlewając 10 do 12 cali poniżej górnej części frytkownicy.
Podgrzać do 300 na średnim płomieniu zgodnie z instrukcją producenta. Ostrożnie opuść indyka do gorącego oleju z mocowaniem pręta.
Smażyć 45 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 16
(Utrzymuj temperaturę oleju między 300 a 325.)
Wyjąć indyka z oleju; odcedzić i odstawić na 15 minut przed krojeniem.