Indyk Pieczony Ziołami
Pieczony w ziołach Indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 124g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 908 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.96 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, tymianku, indyka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami, Pieczony indyk z masłem ziołowym i prażoną szalotką, oraz Ziołowy Pieczony Indyk.
Instrukcje
Wyjąć podroby i szyję z indyka i spłukać indyka zimną wodą.
Dobrze opróżnić wnękę; osuszyć. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem kuchennym; podwijać końcówki skrzydeł.
Umieścić pierś bokiem do góry, na lekko nasmarowanym stojaku do pieczenia w dużej patelni do pieczenia.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Wymieszać tymianek, następne 2 Składniki, 1 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz; wcierać mieszaninę do jamy indyka. Natrzyj masło na indyka.
Pozostałą sól i pieprz posypać na zewnątrz indyka; wcierać w skórę. Ułożyć cebulę i kolejne 3 składniki wokół podstawy indyka na patelni; dodać wino i 1 szklankę wody na patelnię.
Włożyć indyka do piekarnika; obniżyć temperaturę piekarnika do 32
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część uda 16
Wyjmij indyka z piekarnika; Zwiększ temperaturę do 42
Podsmaż indyka z sokami z patelni i odstaw 15 minut; wróć do piekarnika.
Piec w temperaturze 425 przez 10 do 15 minut lub do złotego brązu i termometr rejestruje 16
Niech Indyk stać na patelni 30 minut; przenieść do półmiska. Rezerwy Pan kapie na łatwy SOS indyka, w razie potrzeby.
* Można zastąpić mrożonego całego indyka, rozmrożonego.
Przepis przyniósł do stołu przez Szefa Kuchni Frank Stitt Highlands Bar and Grill w Birmingham, Alabama.