Indyjski letni Pudding cytrusowy z imbirem i solonym karmelem
Indyjski letni Pudding cytrusowy z migdałami imbirowymi i solonym karmelem może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 1126 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz sól, skórkę z pomarańczy, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla, Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla, oraz Solone Karmelowe Pstryknięcia Precla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wstępnie rozgrzać piekarnik do 325 stopni F.
Masło i lekko cukier 4 ramekiny (około 6-uncji wielkości). W mikserze połącz żółtka, maślankę, sok i skórkę i ubijaj, aż dobrze się połączą. Zmniejszyć prędkość do niskiej i powoli dodać przesianą mąkę, cukier i sól, aż tylko połączone. Ubij białka z nasadką trzepaczką, aż uzyskasz sztywne szczyty, a następnie połącz obie mieszanki, delikatnie składając je razem, po trochu na raz. Podziel równomiernie pomiędzy ramekiny, a następnie piecz w łaźni wodnej-Ustaw ramekiny w palenisku i napełnij wodą do połowy boków ramekinów.
Piec w piekarniku przez 60 minut, aż Góra spręży się z powrotem po delikatnym naciśnięciu i ciasta mają ładny jasny złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie ostrożnie odwrócić na talerz.
Rozbić ciasteczka na kawałki i umieścić w robocie kuchennym. Pulsuj, aż będziesz miał drobny okruchy, a następnie dodaj masło, sól, melasę, cukier i białko jaja. Pulsuj ponownie, aż będziesz miał gładkie ciasto, a następnie użyj nieobciążonej szpatułki, aby wysmarować cienką warstwę na arkuszu ciastek (jeśli nie używasz nieprzywierającej tacy, posmaruj ją masłem lub linią silpatem).
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni przez 10 minut. Pozostawić do ostygnięcia lekko przed wyjęciem z tacy do ostygnięcia na górze ławki. Przed podaniem podziel na pojedyncze kawałki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.