Indonezyjskie Kaboby Wołowe
Indonezyjskie Kaboby wołowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 801 kalorii, 40g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zieloną cebulę, sos sojowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Crock Pot indonezyjska wołowina lub wieprzowina, Beef satay a lan Indonesian sate babi, oraz Indonezyjski Satay wołowy z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Częściowo zamrozić stek; wyciąć tłuszcz ze steku. Pokrój stek po przekątnej ziarna na paski o szerokości 1/4 cala i odstaw na bok.
Połącz kolendrę i następne 4 składniki w dużej wytrzymałej, plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij torbę i dobrze wstrząśnij.
Dodaj stek do torby; uszczelnij torbę i wstrząśnij, aż stek będzie dobrze pokryty. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Połączyć masło orzechowe, mleko kokosowe, mielony gingerroot, sos sojowy, sok z limonki, i czerwona papryka w małej misce; dobrze wymieszać. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Wyjąć stek z marynaty; wyrzucić marynatę. Wątek stek na 4 (12-calowe) metalowe szaszłyki.
Umieść nasmarowany stojak na grilla na grillu na średnio gorących węglach (350 do 400).
Miejsce kabobs na stojaku; grill, pokryte, 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness, obracając szaszłyki raz.
Połączyć ryż i zieloną cebulę; dobrze wrzucić.
Mieszankę ryżową przełożyć na półmisek i udekorować stekiem.
Podawać z masłem orzechowym.