Indonezyjski Ryż Smażony

Indonezyjski Ryż Smażony
Indonezyjski smażony ryż wymaga około 912 godzin od początku do końca. To danie główne ma 436 kalorii, 39g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piersi z kurczaka, szalotki, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Indonezyjski Ryż Smażony, Indonezyjski Ryż Smażony, oraz Indonezyjski ryż smażony z makrelą.

Instrukcje

1
Ryż opłukać na dużym sitku i dobrze osuszyć. Przynieś ryż, wodę i 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do pełnego wrzenia w ciężkim rondlu 4-quart. Przykryć patelnię, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić ryż, pokryty, 5 minut. Delikatnie puch widelcem, następnie przenieść do dużej płytkiej miski lub dużej płytkiej patelni do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 30 minut. Ryż Chill, pod przykryciem, 8 do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzać 1 kwartę oleju w garnku 4-kwartowym na dużym ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. delikatnie wrzucić 2 krupuki do oleju, a następnie smażyć, aż wypłyną na powierzchnię, zwijają się i rozszerzają, około 20 sekund. Obrócić krupuk i smażyć na blady złoty kolor, około 10 sekund, a następnie przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Pozostałe krupuki smażyć w 3 partiach w ten sam sposób, przekładając na papierowe ręczniki, aby osuszyć, a następnie ostudzić i rozbić na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Rozbij ryż na poszczególne ziarna palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w woku na dużym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać szalotki i Stir-smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać czosnek i smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż Na Zewnątrz nie jest już różowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Dodaj krewetki, chiles, i sól i stir-fry aż krewetki są po prostu gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu z ketjap manis i ryżu i stir-smażyć, aż ryż jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kecap ManisKecap Manis
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
10
Usuń wok z ognia i wymieszać w sosie rybnym i szalotki, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Podawać nasi goreng na półmisku z krupukiem, plastrami ogórka i jajkami na twardo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
12
* Dostępne w adrianascaravan.com.
1
Krupuk można smażyć 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W912 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn