Indonezyjski Ryż Smażony
Indonezyjski smażony ryż wymaga około 912 godzin od początku do końca. To danie główne ma 436 kalorii, 39g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piersi z kurczaka, szalotki, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Indonezyjski Ryż Smażony, Indonezyjski Ryż Smażony, oraz Indonezyjski ryż smażony z makrelą.
Instrukcje
Ryż opłukać na dużym sitku i dobrze osuszyć. Przynieś ryż, wodę i 1 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do pełnego wrzenia w ciężkim rondlu 4-quart. Przykryć patelnię, następnie zmniejszyć ogień do bardzo niskiego poziomu i gotować, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 15 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić ryż, pokryty, 5 minut. Delikatnie puch widelcem, następnie przenieść do dużej płytkiej miski lub dużej płytkiej patelni do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej, około 30 minut. Ryż Chill, pod przykryciem, 8 do 12 godzin.
Podgrzać 1 kwartę oleju w garnku 4-kwartowym na dużym ogniu, aż termometr zarejestruje 191°. delikatnie wrzucić 2 krupuki do oleju, a następnie smażyć, aż wypłyną na powierzchnię, zwijają się i rozszerzają, około 20 sekund. Obrócić krupuk i smażyć na blady złoty kolor, około 10 sekund, a następnie przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Pozostałe krupuki smażyć w 3 partiach w ten sam sposób, przekładając na papierowe ręczniki, aby osuszyć, a następnie ostudzić i rozbić na kawałki.
Rozbij ryż na poszczególne ziarna palcami.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w woku na dużym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie dodać szalotki i Stir-smażyć 1 minutę.
Dodać czosnek i smażyć 30 sekund.
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż Na Zewnątrz nie jest już różowy, o 2 protokół.
Dodaj krewetki, chiles, i sól i stir-fry aż krewetki są po prostu gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu z ketjap manis i ryżu i stir-smażyć, aż ryż jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Usuń wok z ognia i wymieszać w sosie rybnym i szalotki, aż dobrze połączone.
Podawać nasi goreng na półmisku z krupukiem, plastrami ogórka i jajkami na twardo.
* Dostępne w adrianascaravan.com.
Krupuk można smażyć 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.