Indian Village Chicken Curry
Indian Village Chicken Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 3,03 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nasiona kminku, kurczaka, kaszmiru chillis i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to indyjskie curry miseczki z kurczaka z sosem curry jogurt, Indyjskie Curry Z Kurczakiem, oraz Kurczak indyjski Curry II.
Instrukcje
Wymieszaj pastę imbirowo-czosnkową, kurkumę w proszku, sól i 1 łyżkę czerwonego chili w proszku. Nałożyć na kurczaka i odstawić podczas przygotowywania pasty przyprawowej i curry. W przypadku pasty przyprawowej podgrzej żeliwną patelnię, aż będzie palić. Ścisz ogrzewanie. Z wyjątkiem kokosa i wody, tosty wszystkie składniki, aż uwolnią swój aromat, o 15 sekund, stale mieszając, aby nie palić. Odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu zmiksować z kokosem i 3 łyżkami wody, aż utworzy gładką pastę. Odstawić.
Rozgrzać olej, aż będzie mienił się w rondlu z grubym dnem (i pokrywką). Ścisz ogrzewanie.
Dodaj zielone chilli i liście laurowe. Mieszać aż pachnące, o 15 sekund.
Dodać cebulę i zachować mieszając do miękkości, ale nie Brązowy, o 5 protokół.
Dodaj pastę przyprawową i mieszaj, aż pachną i aż olej unosi się na wierzchu, około dziesięciu minut.
Dodać marynowane kawałki kurczaka, mieszać, aż zostaną pokryte mieszanką przypraw, około 5 minut.
Dodaj pozostałą wodę, aby rozrzedzić mieszaninę na więcej sosu. Doprawić solą, raz wymieszać i zamknąć pokrywkę. Włączyć ciepło na średnie. Gotować przez około 15 minut, aż kurczak będzie miękki. Otwórz pokrywkę, wymieszaj i podawaj na gorąco z puszystym białym ryżem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Berger Gruner Veltliner (1 litr) z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Berger Gruner Veltliner (1 Litr)]()
Berger Gruner Veltliner (1 Litr)
Gruner Veltliner Bergera to kwintesencja letniego sippera! Ta Austriacka odmiana białych winogron produkuje ostre i skoncentrowane na minerałach wino z nutami cytrusów, skórki cytryny, liczi i odrobiną pikanterii, która może przypominać biały pieprz. Jego orzeźwiająco rześkie ciało świetnie sprawdza się w ciepły letni dzień, zwłaszcza gdy jesteś na świeżym powietrzu.