Indian Naan II
Indian Naan II wymaga ok. 2 godziny i 25 minut od początku do końca. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 461 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, ghee, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyjski Chleb Naan, Stovetop Naan (Indian Flatbread), oraz Naan (Indyjski Zakwaszony Chleb Płaski).
Instrukcje
Ubić ciepłą wodę z drożdżami i cukrem, aż drożdże się rozpuszczą. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.
Przesiać mąkę i sól trzy razy do dużej miski dodać mieszaninę drożdży, połowa ghee i wszystkie jogurt.
Wymieszaj z miękkim ciastem, a następnie zagniataj na mące przez około 5 minut lub aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w dużej wysmarowanej misce, przykryj i odstaw w ciepłym miejscu na 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy ciasto podwoi się .
Dziurkować ciasto, a następnie ugniatać przez 5 minut. Ciasto podzielić na 6 sztuk.
Rozwałkuj każdy kawałek na 8-calowe okrągłe naany.
Przykryj tacę piekarnika folią i nasmaruj folią.
Pędzel naan z odrobiną pozostałego ghee i posypać niektóre z kalonji. Gotować naan jeden na raz pod bardzo gorącym grillem przez około 2 protokół z każdej strony lub aż nadmuchane i po prostu rumiane.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego można spróbować to Bergh Gruner Veltliner. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Bergh Gruner Veltliner]()
Bergh Gruner Veltliner
Jasnożółty z połyskującymi zielonymi refleksami, delikatne ziołowe nuty w nosie, zielone jabłko i miodowy melon z nutą cytrusów, świeże i zachęcające na podniebieniu. Soczyste jak chrupiące owoce ziarnkowe, żywa struktura kwasowości, zabawny pieprz z napędem. Pikantny i mineralny.