Imbirowo-Hoisin wołowina i szalotki na chrupiących ciastkach z makaronem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać imbir-Hoisin wołowiny i szalotki na chrupiące ciasta z makaronem spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 88 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 32 i kosztuje 53 grosze za porcję. Mieszanka polędwicy wołowej, piernik, makaron ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wołowina Hoisin z chrupiącym makaronem, Placki ziemniaczano-łososiowe z imbirem i szalotkami, oraz Placki ziemniaczano-łososiowe z imbirem i szalotkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnić czajnik 4-quart trzy czwarte pełne wodą i doprowadzić do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie do miękkości, o 3 protokół, i odsączyć w durszlaku. Drobno posiekać białe i bladozielone części szalotki, zastrzegając ciemnozielone części. W misce wrzucić makaron z posiekanymi szalotki i 1 łyżka stołowa każdy z piernika i oleju, aż dobrze połączone.
Aby gotować makaron "ciasta", w dużej patelni nonstick rozgrzać tyle oleju, aby pokryć dno patelni na umiarkowanym ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie. Upuść trochę makaronu przez heaping łyżki (patrz uwaga, początek przepisu), równomiernie rozmieszczone, na patelni i widelcem rozłożone do postaci 1 1/2 cala koła. Gotować ciasta z makaronem, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół z każdej strony. Szczypcami przenieś ciasta z makaronem jako gotowane na papierowe ręczniki do osuszenia. Dodać więcej ciasta z makaronem w ten sam sposób, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby. Ciasta z makaronem można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Pat polędwiczki suche i połówki wzdłuż.
Odciąć każdy kawałek na pół wzdłuż, tworząc 2 długie paski (łącznie 4 długie paski). W misce ubij razem sok z limonki, sosy hoisin i sojowe, a pozostałą łyżkę piernika. Umieść mieszaninę wołowiny i hoisin w zamykanej plastikowej torbie o dużej wytrzymałości. Marynować wołowinę, przykrytą i schłodzoną, przewracając worek raz lub dwa razy, co najmniej 1 godzinę i do
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Wyjąć wołowinę z worka i przelać marynatę do małego rondla. Marynatę dusić 2 minuty i całkowicie ostudzić. SOS imbirowo-hoisin utrzymuje, przykryty i schłodzony, 1 dzień.
W ciężkim ogniu patelni 1/2 łyżka oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż tylko palenie i brązowy wołowiny ze wszystkich stron, o 3 minut ogółem dla każdego kawałka.
Przełożyć wołowinę na małą płytką patelnię i gotować w środku piekarnika 10 do 12 minut na średnio rzadkie.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 20 minut. Wołowina może być gotowana 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.
Podczas gdy wołowina stoi, pokroić zarezerwowane zielenie scallion na 1 1/2-calowe cienkie paski julienne. Chill scallion greens, owinięte w zwilżonym ręcznikiem papierowym, co najmniej 10 minut i, w zamykanej plastikowej torbie, do 1 dnia.
Pokroić wołowinę w plastry o grubości 1/4 cala i na wierzchu każdego ciasta z makaronem z 1 plastrem. Top plastry wołowiny z około 1/4 łyżeczki sosu i kilka zieleni scallion.